Sultan Abdülhamit’i tahttan kimler indirdi?

Sultan Abdülhamit’i tahttan kimler indirdi?
Osmanlı İmparatarluğu’nun en fazla başta kalan ve uyguladığı politikalarla imparatorluğun yıkılmasını geciktiren Ulu Hakan Sultan 2. Abdülhamit’in tahttan indirilmesinin 100. yıldönümünde, Cennet Mekan padişahın kimler tarafından hal edildiğin

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Bursa’da darbeye karşı "Ortak Akıl Mitingi"nde konuşma yapan Hasan Celal Güzel: "Osmanlı Devletini 33 sene yöneten Abdulhamit Han'ı tahtan indirenler Ergenekoncular'ın dedeleriydi. Bunlar Müslümanlar cinayet işliyor desinler diye Danıştay'ı tarattılar" demişti. 

"Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletindir" mitingindeki konuşmasında Hasan Celal Güzel, Osmanlı'yı 33 sene bölmeden parçalanmadan yöneten Abdülhamit Han'ı 1909'da tahtan indirenlerin Ergenekoncuların dedeleri olduğunu ve bugün de aynı senaryonun tekrar işlenmeye çalışıldığını söylemişti. Darbecilerin mantığını örneklerle ortaya koyan Güzel şöyle demişti: 

Demokrasinin 4-5 senede bir gidip oy sandığına oy atmak olmadığını anlatan Güzel; "Çetecilere bu jakobenlere, bu despotlara, bu darbecilere bu ulusal şefçilere, bu Baykalcılara kalsa bunlar Cumhuriyeti de bölerler. Demokrasi 4-5 senede bir oy sandığına oy atmak değil seçtiğinize sahip çıkmalısınız. 1971'de 12 Eylül 1980'de ve 28 Şubat'ta da böyle oldu. Darbecilerle iş birliği yaparak yüksek yargı organlarını politikalarını alet edenler düğmeye bastılar. Milletin milyonlarca oyunu bir anda çöp sepetine atarak AK Parti'ye kapatma davası açtılar. İddianamede internetten toplanmış yalanlar var. Savcının ifadesine göre siz ibadet bile edemezsiniz. Seçtiğiniz insanlara sahip çıkamazsanız, partilerin kapatılışını sırıtarak seyrederseniz bu darbeleri hep yaparlar, bu çeteleri hep kurarlar. Ulusalcı şef kalkmış, Ergenekoncuları müdafaa ediyor. Ergenekon Türklerin, bizim de sevdiğimiz destanı. Zaten herkesin sevdiği destanı olduğu için o isim kullanılıyor. İşin gerçeğinde cinayet var. Bu mübarek ülkede bundan sonra darbe yaptırmayacağız. Osmanlı Devletini 33 sene yöneten Abdulhamit Han'ı tahtan indirenler Ergenekoncular'ın dedeleriydi. Bunlar Müslümanlar cinayet işliyor desinler diye Danıştay'ı tarattılar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.