Sağlık çalışanlarına yemek artık ücretsiz

Sağlık çalışanlarına yemek artık ücretsiz
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Başbakanlık ve ilgili bakanlıklar nezdinde yürüttükleri yoğun temaslar neticesinde çözüme kavuşturdukları yemek ücreti sorunu ile ilgili yönetmelik değişikliğini

Kaçar, Devlet Memurları Yiyecek Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin içeriği hakkında açıklamada bulundu. Yataklı tedavi kurumlarında 24 saat esasına göre çalışan personelden Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihli genelgesine dayanılarak bir yılı aşkın süredir yemek ücreti kesintisi yapıldığını hatırlatan Kaçar, "Sağlık-Sen'in girişimleri sonucu söz konusu yönetmelik değişikliğinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2008 olarak gerçekleştirilmiştir. Böylece çalışanlardan bugüne kadar kesilen yemek ücreti bedelleri hak sahiplerine geri ödenecektir" dedi.

Düzenlemenin üniversite hastanelerinde çalışanları da kapsadığını kaydeden Kaçar, ücretli yemek uygulamasının sona ermesini, sendikal mücadelelerinin etkinliği ve önemi açısından çok değerli bir kazanım olarak gördüklerini söyledi. Kaçar, "Yemek ücreti uygulamasına karşı ilk davayı açarak başlattığımız mücadelemizi, çözüme kavuşturmanın mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığıyla gelen bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun" dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.