Sabancı suikastı önceden ihbar edilmiş!

Sabancı suikastı önceden ihbar edilmiş!
Ergenekon soruşturmasında ifade veren gizli tanık Kıskaç, Yıldız hemşirenin (Yıldız Namdar) eşinin de şehit edildiği olay öncesinde teröristlerin yerini nokta olarak söylemesine rağmen Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e bağlı rütbelilerin ope

Terörist grubun ellerini kollarını sallayarak uzaklaştığını savunan gizli tanık Kıskaç, Sabancı suikastını da önceden bildirmesine rağmen seyirci kalındığını anlattı. Gizli tanık, Sivas olaylarından önce terör örgütlerinin bölgede tutunmakta zorlandığını, bu olaydan sonra ise örgüte katılımların hızlandığını söyledi. 

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara kendi isteğiyle ifade veren gizli tanık Kıskaç'ın anlattıkları, delil klasörlerinde yer aldı. İlginç bilgiler aktaran gizli tanık Kıskaç, Jandarma İstihbarat elemanı olarak çalıştığını belirtti. Gizli tanık Kıskaç, Veli Küçük ile bağlantılı rütbelilerin terör örgütlerine bitirici operasyonlar yapmayarak rahat bir şekilde örgütlenmelerine göz yumduklarını yaşayarak gördüğünü kaydetti. Bilgi vermesine rağmen bazı operasyonların yapılmadığını ileri süren gizli tanık Kıskaç, "PKK ve DHKP/C'nin eylem birlikteliği yaptığı dönemde 250 kişilik terörist grubun yerini nokta vererek bildirdim. Veli Küçük'le bağlantılı rütbelilerin operasyonu planlandığı gibi gerçekleştirmemeleri üzerine kamuoyunda Yıldız hemşire olarak bilinen Yıldız Namdar'ın eşi Astsubay Murat Namdar ve 5 gencin şehit edilmesi olayı oldu. Bu eylemin gerçekleşerek şehitler vermemiz ve 250 kişilik PKK ve DHKP/C militanlarının göz göre göre ellerini kollarını sallayarak kaçmaları beni, verdiğim bilgileri 'kimlere veriyorum' diye düşünmeye itti" diye konuştu.

Terör faaliyetlerinin olduğu bölgelere Veli Küçük ile bağlantılı rütbelilerin atandığını belirten gizli tanık Kıskaç, Sabancı suikastı gibi gerçekleşmeden önce bildirdiği eylemlerle ilgili verdiği istihbaratların değerlendirilmeyerek seyirci kalınmasının kendisinde terörle beslenenler ile terörle mücadele edenlerin birbirlerinden ayrılması gerektiği fikrini uyandırdığını anlattı. Teröre karşı gerçekten mücadele verenlerin toprağa düştüğünü ifade eden gizli tanık Kıskaç, "Bu işin edebiyatını yapanlar ise memur maaşıyla villalarda yaşıyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.