Başbakanlık dünyaya bu yalanı anlatacak!

Başbakanlık dünyaya bu yalanı anlatacak!
Başbakanlık asılsız Ermeni iddialarını dünya kamuoyuna anlatmayı öncelikli hedef olarak belirledi. Başbakanlığın öncelikli yapılması gereken hedefleri arasında, AB müktesebatına uyum, devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, asılsız Ermeni iddiaların

Başbakanlığın 2008 faaliyet raporunda öncelikli olarak yapılması gereken hedefler maddeler haline sıralandı. Devlet teşkilatının Anayasaya, kanunlara ve genel hukuk kurallarına uygun olarak düzenli ve etkili bir şekilde işlemesini hedefleyen Başbakanlık, kamu hizmetlerinin daha etkili ve verimli olmasını sağlamak amacıyla kurumların yeniden yapılandırılmasına gidileceğine dikkat çekildi. İdarî iş ve işlemlerin sadeleştirilmesi ve kalitesinin artırılması yoluyla vatandaşların hayatının kolaylaştırılmasına yönelik çalışma yapılacağı sinyali verilen raporda, bürokrasi ve kırtasiyecilikten kaynaklanan kamusal yüklerin ölçülerek azaltılması suretiyle daha etkili hizmet arzının sağlanmasının hedeflendiği de vurgulandı. 

Türkiye'nin yatırım gücünün artırılması, kurumsal e-dönüşümün sağlanması, bilişim teknolojilerinin kullanılmasını hedefleyen Başbakanlık, öncelikli yapılması gereken hedeflerini şöyle sıraladı:

- Kamuda tasarruf kültürünün yaygınlaştırılması ve sürekliliğinin sağlanması

- Kamu malî yönetimi reformunun öngördüğü değişimin gerçekleştirilmesi

- Yerel yönetimlerin idarî ve malî açıdan güçlendirilmesi

- AB Müktesebatına uyumun sağlanması

- Türkiye'yi ilgilendiren stratejik konuların, özellikle asılsız Ermeni iddialarının Türk ve dünya kamuoyuna açıklık ve şeffaflık ilkelerine uygun bir şekilde duyurulması

- Kamu idarelerinde belge yönetiminin sistematikleştirilmesi

- Medeniyetler İttifakı Ulusal Planı'nın hayata geçirilmesi ve bu kapsamda kamu idareleri ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlanması

Güvenlik ve terörle mücadele konularında daha sistematik, kapsamlı ve etkili koordinasyon sağlanması, karar vericilere doğru, güvenilir ve uygulanabilir politika ve stratejilerin önerilmesi ve kamuoyunun doğru ve güvenilir şekilde, zamanında bilgilendirilmesi.

- Vatandaşların ve uluslararası kurumların, afet yönetimi konusundaki beklentilerinin bir an önce karşılanması, vuku bulacak bir kriz veya afetten başarıyla çıkabilmek amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde etkili bir acil durum yönetiminin gerçekleştirilmesi.

- İnsanî yardım faaliyetleri kapsamında kamu idareleri ile sivil toplum kuruluşları arasında etkili koordinasyon sağlanması.

- Türkiye'deki insan hakkı ihlallerinin boyutlarının, hak ihlallerine yol açan nedenlerin ve çözüm yollarının ortaya konulması.

- İnsan hakları alanında kamu kesimi ile sivil toplum arasında etkili ve kalıcı bir işbirliğinin sağlanması.

- Yargı organları, denetim birimleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapılması suretiyle yolsuzlukla mücadelenin güçlendirilmesi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.