DHA zorla domuz gribi bulaştırdı!

DHA zorla domuz gribi bulaştırdı!
İlk olarak Meksika’da ortaya çıkan ve başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde görülen domuz gribinin Türkiye’de de görüldüğüne dair yalan haber, haberi geçen Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Haber Ajansı (DHA) sayesinde dün

YALAN HABER BÖYLE YAYILDI

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde bir hastanın ölümünü “Domuz gribinden öldü” diye servis eden DHA, kısa sürede yalanlandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir, "Bir hasta gelmiş. Ancak kesin ölüm nedeni belli değil. Domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor. 'Domuz gribinden öldü' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor” ifadeleriyle DHA’yı yalanlamasına rağmen, DHA’nın flaş diye geçtiği bu yalan haber dünya basınında ‘Türkiye’de bir kişi domuz gribinden öldü” şeklinde verildi. 

BİRÇOK GAZETEDE YER ALDI

DHA’nın servis ettiği yalan haber kısa sürede Doğan Yayın Holding’e ait televizyon ve gazetelerde yer alınca, haberi bu kaynaklardan alan Reuters ve diğer uluslar arası haber ajansları da ‘flaş gelişme’ olarak geçti. Ancak bugün Akdeniz Üniversitesi’nden yapılan açıklamayla DHA’nın haberi yalanlanmasına rağmen, Reuters aracılığıyla dünyanın birçok basın kuruluşuna gönderilen haber ‘Türkiye’de domuz gribi virüsü taşıyan kişi öldü” şeklinde yayınlandı. 

TÜRKİYE'NİN YALAN HABER GALERİSİ-TIKLAYINIZ

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.