"Sahte avukat" resmen aday!

"Sahte avukat" resmen aday!
Hüsamettin Cindoruk, DP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yıllarca "Menderes'in avukatıyım" diyerek halkı yiyen Cindoruk, DP Genel Başkanlığı'na aday olacağının sinyalini eş durumundan kartel yazarı Ruhat Mengi'nin programında vermişti. 

Eski Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un,  düzenlediği basın toplantısıyla DP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Demokrat Parti Genel Merkezi'nde konuşan Cindoruk şunları söyledi:

-Türkiye'de çok güzel siyasi partiler var ama merkez partisi boşluğu var. Siyasette bir denge partisine ihtiyaç var. Başka bir şeye ihtiyaç var. Türkiye başarılı olamadı merkezde birlik konusunda ama bu sefer başaracağız. Siyasetin merkezde gençlere ihtiyaç var bunları da bizler yetiytireceğiz. Geneç arkadaşları bu dönemde yönetime getireceğiz. Yaş farkı olmaksızın hepimiz bayşarıya götürme dönemi yaşayacağız. Birikimle gençlik bir araya gelirse siyasal akımın başarısız olması imkansız. 

-Sadece ekonomik başarı başarılı bir siyaset için yeterli değildir. Devlet bir bütündür. Devletin çeşitli alanlarda faaliyetleri var. Devleti idare edenler de ekonomimiz iyi gidiyor diye teselli bulmamalı. Biz siyaseti sadece muhalefet olarak görmeyeceğiz. Doğruya doğru, eğriye eğri diyeceğiz. Bizim bir gelecek iktidar partisi kurma hedefimiz var. Üreteceğiz. Buna ihtiyaç var. Bugün böyle kısa cümlelerle bugünkü sıkıntının fotoğrafını çekmek istiyorum. 

-Türkiye'nin birliği konusu tartışmaya başlanmıştır. Özellikli Türkiye'yi bölgeye ayıran bir siyasi parti var. Belediye seçimleri ile Türkiye'nin haritasını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Devletin birliği halkın birliğinden geçer. Halkınız birlik içindeyse devletin birliği sağlamdır. Halkın arasında ayırım varsa bunu gidermek devletin görevi. 

-Son zamanlarda her alanda bir ayrışım var. Siyasette, imkanların dağıtılmasında, bu söylemler... DP bunu yapmayacak. Aksine geçmişte olduğu gibi uzlaşmayı arayacak. En üzüldüğüm nokta şu: Adalet kurumlarımızda Anayasa Mahkememizde bile bu ayrışımı görüyoruz. Devletin saygın kurumları olan adaleti, mahkemeleri nasıl kurtarırız. Organize suç örgütü olur ama organiza mahkeme ve savcı olmaz. 

-Geçmiş hayatımızda dönem dönem siyasi hatalar olmuştur ama bunların hiç biri devleti yıkmaya yönelik olmamıştır. Laik demokratik sosyal hukuk devleti ayaktadır. Hatay'ın hata KKTC'yi alanımıza katan bir siyaset anlayışı var. Bizim adaletimizde haberleşme özgürlüğü, demokrasimizin kısıtlı olduğu dönemde bile bu kadar hoyratça ortadan kaldırılmamıştır. Bir bakan nasıl 70 bin kişiyi dinledik. Bizde cep telefonu suç aleti haline geldi. Böyle bir şey olabilir mi? Bilgisayar suç aleti olur mu? 

-İhtilafları gidermeliyiz. Mesela anayasa. Bu anayasayı değiştirmek için çabalayan biziz. Bu anayasayı ilk defa kapsamlı değiştiren benim. Ama yeterli olmadı. Bu anayasayı mutlaka değiştirmeliyiz. 

-Bizim partimiz Türkiye'yi kapsayan önemli bir parti. Türkiye'nin her yerinde bir ağ gibi kırat kardeşlerimiz bizi bekliyorlar. Tekrar demokrasi içinde bir kıratı bekliyorlar. Kimseyi ısırmayan tekmelemeyen bir kıratı bekliyorlar. 

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.