Allah’ın varlığı kesinlik içermiyormuş!

Allah’ın varlığı kesinlik içermiyormuş!
CHP’li Milletvekili Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sorduğu 3 soruda, Allah-u Teala’nın evreni yarattığının kesin olmadığını ima etti.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında “evrenin var oluşuyla ilgili” sorulan bir soruyla ilgili verdiği önergede inanılmaz kelimeler kullandı. 

CHP’li vekil, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sorduğu 3 soruda, Allah-u Teala’nın evreni yarattığının kesin olmadığını ima etti.

Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 3 Mayıs’ta yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nda, sosyal bilgiler testinde yer alan evrenin var oluşuyla ilgili bir sorunun, tartışmalara sebep olduğunu iddia ederek rahatsızlığını dile getirdi. Dibek, “Evrendeki düzen hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur. Bu bilgilerin her ikisini iyi değerlendiren kimse aşağıdakilerden hangisine ulaşır?” şeklindeki sorunun doğru cevabının “Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır” olarak verildiğini kaydetti. 

Dibek, önergesinde şu garip soruları yöneltti: 

“1-Demokratik ve laik eğitim sistemimiz içerisinde evrenin var oluşuyla ilgili bilim adamlarınca ortaya atılmış değişik teoriler de ders kitaplarında öğrencilerimize okutulurken, kesinlik ve dayatma içeren böyle bir sorunun hazırlanmasını doğru buluyor musunuz? 

2-Evrenin var oluşuyla ilgili başka bir teoriyi dikkate alan öğrencilerin diğer şıkları doğru olarak işaretlemeleri karşısında, bu öğrencilerin mağduriyetleri nasıl önlenecek? 

3-Bu sorunun değerlendirme dışı tutulmasını düşünüyor musunuz?”
 

EĞİTİM-BİR-SEN: SBS SINAVLARINDA DA SORULSUN TEKLİFİ YAPACAĞIZ
Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Emrullah Aydın, CHP’li vekilin soru önergesi ile ilgili şunları söyledi: Bilim adamlarımız evrenin bir rastantı olarak bugünkü dengesine kavuşmasının mümkün olmayacağını ifade etmektedir.

Aynı zamanda şunu da iyi biliyoruz ki, başlangıcı olan her şeyin sonu da vardır. Evrenin nasıl başlangıcı varsa bir sonunun da olacağını bilim adamları kabul ediyor. Tek parti zihniyetinden bu yana eğitimden dini motifleri bilinçli bir şekilde yok etme zihniyetinin halen devam ediyor olması üzüntü verici. Sayın CHP’li vekiller din ile bu millet arasındaki mesafeyi açtıkları sürece toplum nezdinde hiçbir şekilde kabul görmeyecekler. Biz eğitimciler olarak Darwin teorisinin 21. yüzyılda geçerliliğinin kalmadığını, bütün evrenin yüce Yaratıcı Allah tarafından yaratıldığını çocuklara anlatmaya devam edeceğiz. Bu konularla ilgili soruların da yeni bakandan SBS’ye taşınması yönünde talepte bulunacağız. Bunlar artık bir teori değil gerçektir. Bu gerçeği görmezden gelmek insanımıza yapılan en büyük hakarettir.

Mehmet İSTANBUL-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.