Eruygur’un, metresi mi var?

Eruygur’un, metresi mi var?
Ergenekon sanığı Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un (68), genç bir bayanla ilişkisinin olduğu ortaya çıktı. Şener Eruygur, Cansu adlı bayanla buluşmak için uygun ev aramış… Cansu adlı bayan Eruygur’a ahlaksız mesajl

İŞTE GÖRÜŞME KAYITLARINI GÖSTEREN O BELGE

Kenan KIRAN'ın haberi...


Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un (68), genç bir bayanla ilişkisinin olduğu ortaya çıktı.

ADD Kadıköy Şubesi üyesi Cansu Sarak’ın, ADD Genel Başkanı Şener Eruygur’a ahlaksız ifadeler içeren mesajlar attığı, Şener Eruygur’un da Cansu Sarak ile buluşmak için ev aradığı ortaya çıktı. Şener Eruygur, Mukaddes Eruygur ile evli bulunuyor.

ADD KADIKÖY ÜYESİNDEN GENEL BAŞKANINA AHLAKSIZ MESAJLAR
ADD Kadıköy Şubesi üyesi Cansu Sarak, 19 Mayıs 2008 tarihinde, Şener Eruygur’u aramış ancak kendisine ulaşamamış. Cansu Sarak, bunun üzerine Şener Eruygur’a mesaj atmış. Cansu Sarak’ın, 19 Mayıs 2008 tarihinde saat: 23:30’da Şener Eruygur’a gönderdiği mesajda, “Kaçak bi kayboluyorsun, tekrar ortaya çıkıyorsun” demiş. Şener Eruygur’dan, bir cevap alamayan Cansu Sarak, aynı gece saat: 23:44’de, “Ne oldu işine gelmedi. Seksle ilgili yazsaydım balıklama atlardın. Korkak sen nasıl insansın, anlayamadım. İnsan sadece önündeki p...... erkek olmaz anladın mı?” şeklinde ifadelerin yer aldığı mesaj atmış.

ŞENER ERUYGUR, CANSU SARAK İLE BULUŞMAK İÇİN EV ARIYOR 
Şener Eruygur, kendisine ahlaksız mesaj gönderen Cansu Sarak ile buluşmak için ev aramış. Şener Eruygur, 20 Ocak 2008 tarihinde, Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuksuz sanığı emekli Tuğamiral İlker Güven’i aradığı, Cansu Sarak ile buluşmak için evinin müsait olup olmadığını sormuş. 
Şener Eruygur ve İlker Güven arasındaki görüşme, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin delil klasörlerinde şöyle yer alıyor:
Eruygur: “Evin müsait değil mi?” 
İlker Güven: “Tamam müsait ne oldu? Cansu mu gelecek?” 
Şener Eruygur: “Evet, o biliyo mu senin evini, ben çıkartamam ordan, sen nizamiyede falan oralarda bir yerde dur da, biz parça ikimiz beraber girmeyiz de.”
Şener Eruygur’un, Cansu Sarak ile birlikte eve birlikte girmekten kaçınması da dikkat çekiyor. 

ERUYGUR, CANSU SARAK İLE İLİŞKİSİ HAKKINDA KONUŞMADI
Şener Eruygur’un Cansu Sarak ile ilişkisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Müdürlüğü’nde kendisine sorulmuş. Şener Eruygur’a, İlker Güven ile telefon konuşması hatırlatılarak, “Konuşmada geçen Cansu … kimdir? Bu şahısla görüşmeye çalışmanızın sebebi nedir? Neden bu konuyu İlker Güven’e söylemektesiniz? (…) İlker Güven’in evine girerken parça parça girmenizin sebebi nedir? Açıklayınız?” sorusuna cevap vermekten kaçınmış. 

CANSU SARAK, ERUYGUR’UN KENDİSİNİ ARAMAMASINDAN ŞİKAYETÇİ
Şener Eruygur ve Cansu Sarak’ın buluşması için evini veren emekli Tuğamiral İlker Güven, Cansu Sarak ile telefonda görüşmüş. İlker Güven’in, 11 Ocak 2008 tarihinde Cansu Sarak’ı aradığı, Cansu Sarak’ın Şener Eruygur’un kendisini aramamasından dolayı sitem ettiği görülüyor. Şener Eruygur, İlker Güven’e, telefonlarının dinlendiği gerekçesiyle Cansu Sarak’a mesaj yazamadığını söylemiş.
İlker Güven, 11 Ocak 2008 tarihinde saat 18.07’de Cansu S. ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle şunları söylüyor:
İlker Güven: Telefon etti bana dedi (Şener Eruygur). Öbür telefondan konuşalım falan bi özel bi hattan ya dedi böyle şey yaptı üzüldüm dedi. Niye ne yaptım ki böyle hareket ediyor şaşırmış senin o rest çeker gibi bişeyler yapma.
Cansu Sarak: Yok daha aramıyacam daha konuşmak görüşmek, görüşmek ne görüşmek istemiyorum konuşmak istemiyorum çünkü. Niye cevap yazmamış iki kelime yazamıyor mu bu kadar mı şey 
İlker Güven: Beni telefon ettirdi
Cansu Sarak: Hayır elinin altında telefon mu yok
İlker Güven: Hayır, bana telefon dinleniyor telefonlarımız
Cansu Sarak: Ya anladım banane canım diğer telefonda mı dinleniyor
İlker Güven: Evet bana telefon etti İlker sen söyle çok üzüldüm dedi daha ne desin
Cansu Sarak: O zaman arasın bak bana özür dilerim yazarsa olur yoksa olmaz vallahi bak... 
İlker Güven’in ve Cansu Sarak ile görüşmesi, Ergenekon iddianamesinde yer alıyor.

SARAK, ERUYGUR’A AHLAKSIZMESAJ GÖNDERDİĞİNİ DOĞRULADI
ADD Kadıköy Şubesi üyesi Cansu Sarak, gazetemizin kendisini aramasından panikledi ve “İnsanların özel hayatlarını bu kadar deşifre etmeyin. Ayıp. Bu kadar da olmaz. Telefonun dinlendiğini biliyorum ama ayıp. İnsanların özle hayatlarına bu kadar girmeyin. İnsanız, özel hayatlarına kadar girmeyin. Herkesin özel hayatı ve düşüncesi vardır” dedi. 

Cansu Sarak, Şener Eruygur’un genel başkanları olduğunu, kendisinin 1-3 ayda bir ADD Kadıköy Şubesi’ne geldiğini savundu. Cansu Sarak, Şener Eruygur’a; ahlaksız mesaj gönderdiğini doğruladı. Cansu Sarak, Antalya’da kardeşinin iki çocuğu için yardım istediğini öne sürerek, “Dernekten sokağa atılacak bilgisayarlar vardı. Şener Eruygur, bilgisayar isteğim konusunda duyarlı olmadı, bilgisayar isteğimden vazgeçtim ve bir daha da mesaj atmadım” iddiasında bulundu. 

Cansu Sarak, Şener Eruygur’un, Fenerbahçe Orduevi’nde oturduğunu bildiğini söyledi. Cansu Sarak, muhabirimizin, “Jandarma Genel Komutanı olan bir kişiye ahlaka aykırı mesaj göndermişsiniz. Şener Eruygur’la ne kadar samimisiniz?” sorusuna, “Çok net ve açık sözlüyüm. Korkum ve çekincem yok. İki bilgisayar lazımdı. Antalya’da yeğenim var. Bu kişi derneğin başkanıydı. 2-3 bilgisayar çöpe atılacaktı. Çoluk çocuk faydalansın diye istedim. Gerekli yardımı yapmayınca böyle bir tepki gösterdim. ‘Bu erkekliğe sığmaz’ dedim. Şu an cezaevinde mi, çok ilgilenmiyorum” dedi.

Cansu Sarak, Şener Eruygur’un kendisi ile buluşmak için ev araması konusunda bilgisinin olmadığını savundu ve “Onların düşüncelerini nereden bileyim. Onların görevleri farklı, benim üyeliğim var. Nereden bileceğim bu kadar şeyi. İki arkadaşlar, konuşmuşlar. 15 günde bir, haftada bir derneğe uğrarım” iddiasında bulundu.
Sorularımızdan rahatsız olan Cansu Sarak’ın, kendisini bir daha aramamamızı istemesi dikkat çekici bulundu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.