ÇEV burs verdi, inancını aldı

ÇEV burs verdi, inancını aldı
Çağdaş Eğitim Vakfı’nın burs vererek inançsızlaştırdığı Hatice Akça’nın babası Ahmet Akça, “ÇEV kızıma burs verdi, karşılığında kızımın inancını aldı. Beynini yıkadı çocuğumun” diye feryad ediyor.

Hüseyin KULAOĞLU'nun haberi..

Ahmet Akça... O bir baba... Yıllarca çalıştı, yemedi içmedi, çocuklarını okutmak için elinden geleni yaptı. Kızı Hatice Akça çalışkan birisiydi. İlkokulu bitirdikten sonra kendi isteğiyle Kur’an kursuna gitti. Hem Kur'an kursunu hem de İmam Hatip Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Başarısını üniversitede devam ettiren Akça, mezun olduğunda yine birinciliği kimseye kaptırmadı. Allah’a olan kulluk borcunu ödemek için ibadetlerini de hiç aksatmıyordu. Ancak aydınlık ve nurlu bir yolda kendinden emin adımlarla yürürken birden işler tersine dönmeye başladı. Çünkü artık hayatına Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) sızmıştı. Ergenekon Terör Örgütü operasyonları kapsamında gündeme gelen Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından Akça, burs almaya başlayınca bir çiçek misali solmaya başladı. Aydınlıklardan karanlığa doğru düşmeye başlayan Akça’nın ilk işi başını açmak oldu... Sonra ibadetlerden uzaklaştı. Allah'a ve Hz. Muhammed’in (sav) Peygamberliğine imandan sonra farzların en önemlisi olan namazı da terk etti. Oysa o çevresine namazı, “insanı her yönü ile temizleyen çok önemli bir ibadet” olarak anlatıyordu. Ancak Hatice Akça, daha sonra bir de kitap yazarak bütün geçmişini karaladı. Hızla yaşantısı kâbusa dönen Hatice’nin babası ise şimdilerde yavrusunun haline ağlıyor. Baba Ahmet Akça haykırarak; “ÇEV burs verdi, karşılığında kızımın inancını aldı. Beynini yıkadı çocuğumun...” diyor. 
Hatice Akça’yı en son Ocak ayında gördüğünü bildiren baba Ahmet Akça, küçük oğlunu askere götürürken Otogar’da kızının kendisini aradığını, ayaküstü beş dakikalık bir görüşme yaptığını belirtti. Kızını bıraktığı gibi değil, açık saçık, İslâmî yaşantıdan uzak bir şekilde gördüğünü anlatan baba Akça, kızının namazını abdestini bıraktığını ve bu duruma çok üzüldüğünü ifade etti.

ÇEV, ÇOCUKLARI BÖYLE DİNİNDEN, İMANINDAN EDİYOR...
ÇEV’in öğrencilere burs vererek onları dininden, imanından ettiğini kaydeden Ahmet Akça; “ÇEV, okutuyor, burs vererek çocukların beynini yıkıyor... Bir tek benim kızım değil, böyle nice çocukları yapmışlar... Ben kızımı İslâm’a göre yetiştirmeye çalışıyordum. Gece gündüz çalıştım, gayem çocuklarımı okutup iyi yerlere gelmelerini sağlamaktı. İslâm’a hizmet etmesini istedim ama nasip değilmiş. ÇEV çocuğumu yoldan çıkardı. Öyle akıllı çocukları alıyor burs vererek, para vererek onların beynini çalıyor. Bilhassa dindar, Kur’ân kurslarında okumuş çocukları daha çok alıyorlar...” dedi.

Baba Ahmet Akça, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz elhamdülillah Müslümanız. Çoluğumuzun çocuğumuzun Müslümanca yetişmesini istiyoruz. Bu gibi vakıfların kapatılması lazım diye düşünüyorum. Madem dinden çıkarıyorlarsa gitsinler bunu Hıristiyan ülkesinde yapsınlar, burada yapmasınlar.”
Ahmet Akça ayrıca, ailelerin çocuklarına ÇEV gibi kuruluşlardan burs almamalarını, bu gibi kuruluşların çocuklara para vererek yoldan ve dinden çıkardığını belirtti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.