Paşa’nın yaptığı suç

Paşa’nın yaptığı suç
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güner, “Evlatlarımızı fino köpeğine baksın diye mi askere yolluyoruz? Komutanın içinde hayvan sevgisi varsa, köpeğine kendisi baksın” dedi

İŞTE SADECE HABERVAKTİM.COM'DA BULABİLECEĞİNİZ O ŞOK GÖRÜNTÜLER - VİDEO

MEHMETÇİĞE BUNU DA YAPTIRDILAR-FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

MEHMETÇİĞE BUNU DA YAPTIRDILAR - HABER İÇİN TIKLAYIN!

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında elde edilen belgelerde adı “Karargah Evleri” sorumlusu olarak geçen Erdek Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’in, emrindeki askerleri “Tarçın” isimli süs köpeğinin emrinde çalıştırması emekli askerleri ve şehit yakınlarını isyan ettirdi.

“İÇİNDE HAYVAN SEVGİSİ VARSA KENDİN BAK”
Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner, Mehmetçiğin birilerinin fino köpeğine bakmak için görevlendirilmesini skandal olarak nitelendirdi. Askere ancak vatan borcu ile ilgili işler yaptırılabileceğini kaydeden Güner, “İçinde hayvan sevgisi varsa kendin bakacaksın. Kendin bakamıyorsan, vatan borcunu ödemek isteyen askere bunu yaptıramazsın” dedi.

“KÖPEK BAKMAK İÇİN Mİ ASKERE GÖNDERİYORUZ?”
Genelkurmay Başkanlığı’nın bedelli askerlik konusunda, “Zaten ihtiyacımızı karşılayamıyoruz” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Güner, “Soruyoruz: Çocuklarımızı fino köpeğine bakmaları için mi gönderiyoruz? Sayın Genelkurmay Başkanım, çocuklarımızı kimsenin fino köpeğine bakmak için göndermedik, bu tür skandallara bir el atın” diye konuştu.

“İSTİSMARA SON VERİN”
Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları ise Ergenekoncu kafaların, vatani görevi hizmetçiliğe döndürdüğünü belirterek, “Askere garsonluk, aşçılık ve temizlikçilik yaptırılması, askere yapılan en büyük hakarettir, üniformaya saygısızlıktır. Bu istismarı önlemek için yasal düzenleme yapılmalı” diye konuştu.

YARGILANIRSA, 2 AY GÖZ HAPSİNDE TUTULACAK
Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş da üst rütbeli bir komutanın emrindeki askerleri hizmetle ilgisi olmayan işlerde çalıştırmasının disiplin suçu olduğunu söyledi. 477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu Hakkındaki Kanun’un 53. maddesine göre “Astlarına hizmetle ilgisi olmayan emir verenler, astlarından hediye isteyenler veya borç alanlar on günden iki aya kadar oda veya göz hapsi cezası” ile cezalandırılıyor. Generallerin yargılanmasının Genelkurmay Başkanlığı’nın iznine tabi olduğunu hatırlatan Kardaş, “Generaller ancak Genelkurmay Başkanlığı’ndaki Disiplin Mahkemeleri’nde yargılanabilir. Orada nasıl yargılandıklarını da daha önceki örneklerden biliyoruz. Yargının çift başlı olması halen bir anayasal problem olarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

“KİMSE VATAN EVLADINA KÖPEK TAŞITAMAZ”
Askere süs köpeğini taşıtan komutan karısına “Askere köpek taşıtamazsınız” diyerek tepki gösterdiği için dayak yiyen 62 yaşındaki Necip Hacıgüzeller de kendisini döven üsteğmenin yargılandığını ve mahkûm olduğunu söyledi. Askeri kendi hizmetlerinde kullanan personelin yargılanmasını isteyen Hacıgüzeller, “Askerler, komutanların şahsi işlerinde kullanılamaz. Ben bu konuda üniformalı askere köpek taşıttığı için komutanın eşine tepki gösterdim, dayak yedim. Mahkemeye verdim, mahkum ettirdim. Milletin evlatları köpek taşımak için değil, askerlik yapmak için askere gidiyorlar. Benim yerimde kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi.” diye konuştu.

PAŞALAR KEYİFTE, MİLLETİN EVLATLARI NÖBETTE
Milletin değerlerine hassasiyet göstermeyen paşalar golf oynuyor, helikopterle tatile çıkıyor, yakınlarına çürük raporu alıyor, arkadaşlarını denizaltında gezdiriyor, dindar personeli fişliyor, şarap baskısı yapıyor, darbecilik peşinde koşuyor ve cephanelikleri birliğin dışına çıkarıyor. Bütün bunlara rağmen onlara kimse dokunamıyor. Ancak Peygamber Ocağı diyerek askere giden vatan evlatları ise ayakkabısını boyamadı diye hapis yatırılıyor, namaz kıldı diye fazla nöbet yazılıyor, komutanlarının ihmali sonucu şehit düşüyorlar. 

“ASKER, KİMSENİN HİZMETİNDE ÇALIŞTIRILAMAZ”
Paşa’nın bir askerini köpeğine bakması için görevlendirmesine tepki gösteren Emekli Albay Durmuş Türemen, vatani görevini yapan askerlerin kimsenin hizmetinde çalıştırılamayacağını söyledi. Türemen, “Vatani görev için askere gönderilen milletin evlatlarına kendi çıkarları için hizmet ettirmek askerlik hizmeti ruhuna aykırıdır. Buna son verilmeli” dedi.

HASAN TOSUN /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.