Arınç, Arıtman'ı yumuşak karnından vurdu

Arınç, Arıtman'ı yumuşak karnından vurdu
CHP'li Arıtman'ın başörtülüleri Meclis'e aldığı için kendisine ağır eleştirilerde bulunduğunu belirten Bülent Arınç, Canan Arıtman'a tokat gibi cevap verdi.

CHP'li Arıtman'ın başörtülüleri Meclis'e aldığı için kendisine ağır eleştirilerde bulunduğunu belirten Arınç, "Bakın Allah'ın hikmetine ki, bu hanımefendi, şimdi çarşaflılara rozet takıyor. Bu kıyametin küçük alameti gibi bir şey." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının zamanla kendiliğinden ortadan kalkacağını belirtirken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın tavrını buna örnek gösterdi. CHP'nin, başörtülüleri Meclis'e aldığı için kendisini çok eleştirdiğini hatırlatan Arınç, şöyle konuştu: "Hele hele Arıtman soyadlı bir hanımefendi, bana günde 3 defa soru önergesi veriyordu. 'Bu Meclis İran Meclisi mi, başı kapalı insanlar nasıl Meclis'e girebiliyor? Bu çarşaflılar Meclis'te ne geziyor?' diye beni eleştiriyor, beni Humeynici olmakla itham ediyordu. Bakın Allah'ın hikmetine ki, beni örtülü bayanları Meclis'e sokmakla itham eden bu sayın bayan hanımefendi, şimdi çarşaflılara rozet takıyor. Bu kıyametin küçük alameti gibi bir şey. O yüzden önümüz açık, merak etmeyin, birilerinin eliyle Allah bu ülkede yıllardır çilesi çekilen konularda bir yol açacak.''

Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği'nce (AKTİSAD) Konya Rixos Otel'de düzenlenen "Demokrasi ve Ekonomi'' konulu konferansta konuşan Arınç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili de ilginç bir anekdot anlattı. Demirel'in cumhurbaşkanı iken kendilerini Köşk'e davet ettiğini belirten Arınç, aralarında geçen diyalogları şöyle aktardı: "O zaman aramızda bulunan arkadaşlardan İstanbul Milletvekili Azmi Ateş, 'Sayın Demirel, bizim anladığımız manada, sizin anladığınız manada Türkiye'ye demokrasi ne zaman gelecek?' diye sordu. Demirel de hiç düşünmeden '100 yıl sonra' dedi. 100 yıl doğrusu o zaman bize fazla geldi. 28 Şubat sürecine girdik."

Arınç, bürokratik oligarşinin demokrasi ve özgürlükler karşısındaki direncinin cesur siyasetçiler sayesinde kırıldığını ifade ederken, Türkiye'nin darbeler döneminden kurtulduğunu, darbe arzu edenlerin de artık bu işin olmadığını gördüğünü dile getirdi.

(Cihan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.