Rakıları öğretim üyeleri mi içiyor?

Rakıları öğretim üyeleri mi içiyor?
İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne mesai saatlerinde sokulan rakı kolilerinin sırrı ortaya çıktı. Rakıların, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bulunan Monobloklar üst katındaki öğretim üyelerinin öğlen yemeklerini yedi

Hakan GÜNDÜZ'ün haberi...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden objektiflerimize herkesi şaşkına çeviren bir görüntü yansımıştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta içi çekilen görüntülerde hastaneye taşınan erzak malzemelerinin arasında rakı şişelerinin gizlendiği görülüyordu. Rakı kolileri Kan Merkezi’nin yanında bulunan kapıdan Ortopedi bölümünün de olduğu binada üst katlara çıkarılmıştı. İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne mesai saatlerinde sokulan rakı kolilerinin sırrı ortaya çıktı. Rakıların, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bulunan Monobloklar üst katındaki öğretim üyelerinin öğlen yemeklerini yedikleri Apex isimli restorana çıkarıldığı öğrenildi.

Rakıları hastaların mı yoksa doktorların mı kullanacağı merak konusu olurken bir hastaneye mesai saatlerinde neden rakı sevkıyatı yapıldığı konusunda İstanbul Üniversitesi yönetiminin açıklama yapması bekleniyordu. İstanbul Üniversitesi, dün haberimiz üzerine Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalı ile bir bilgilendirme yaptı. Üniversiteden, çekilen fotoğrafın Cerrahpaşa’da çekilip çekilmediğinin araştırıldığı, bunun doğrulandıktan sonra rakıların nereye götürüldüğünün soruşturulacağı bilgisi verildi. Yapılan araştırmada rakıların Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde mono bloklar üzerinde bulunan Apex Restaurant’a götürüldüğü kaydedildi. Mesai saatleri içerisinde alkol kullanmak suç olduğu için öğretim üyelerinin alkol kullandıklarına ihtimal verilmediği, muhtemelen öğretim üyelerinin gelen misafirlerine alkol ikramında bulunduğu tahmini yürütüldü. Apex Restaurant, Cerrahpaşa’da öğretim üyelerinin öğlen yemeklerini yedikleri bir restoran. Özellikle profesörler ve doçentler burada cüzi bir meblağ ile öğlen yemeklerini yiyebiliyorlar. Restoranda içki servisi de yapılıyor. Fakat restoran kamusal alanda kaldığı için gerek dekanlık gerekse de rektörlüğün bu duruma nasıl müsaade ettiği bilinmiyor. Çünkü hem Devlet Memurları Kanunu hem de YÖK Disiplin Yönetmeliği’nde mesai saatlerinde alkol kullanımı suç teşkil ediyor.

İLGİLİ HABER: 

BU RAKILARI KİM İÇİYOR-TIKLAYIN

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.