Kod adı: Sarı Öküz!

Kod adı: Sarı Öküz!
ETÖ sanıkları, dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Aydın Doğan’ı ilginç ifadelerle kodlamış 

Murat ALAN'ın haberi...

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) soruşturması ile varlığı kesinleşen Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kodlu darbe planlarını yapan Ergenekon sanıkları emekli Org. Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un başını çektiği darbe yanlısı ekibin, darbe öncesinde belirledikleri kurum, kuruluş ve devlet kademesinde görev alan şahsiyetlere dikkat çekici kod isimler verdikleri ve bu kodları bir tablo halinde sundukları öğrenildi. Tabloda, YÖK Başkanı’nın “Sarı Öküz” olarak kodlanması dikkat çekiyor. 

AYDIN DOĞAN ‘KARANLIK DOĞAN’, TÜSİAD ‘AĞA SINIFI’
Darbecilerin, oluşturdukları tabloda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Gemi Aslanı’, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’ü ‘Yetim’, Ergenekoncularla muhabbeti ortaya çıkan eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ‘Yörük’ rumuzuyla kodladıkları, TÜSİAD için ‘Ağa Sınıfı’, Aydın Doğan için ise ‘Karanlık Doğan’ dedikleri belirtildi. 

İŞÇİ VE SENDİKALARA “IRGAT” DEMİŞLER
Ergenekon 2. İddianamesi ek delil klasörüne göre; darbeciler, adeta yerden yere vurdukları ve yalnızlaştırma politikası uyguladıkları dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök için ‘Yetim’ kod adını vermişler, Ergenekon sanıkları ile yakın ilişki içinde olması ile dikkat çeken dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için ‘YÖRÜK’ ifadesini kullanmışlar. 

Darbecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ise ‘Gemi Aslanı’ dedikleri belirtildi. Darbe planı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri ‘Ocak’ kodu ile anılırken iş adamları ve TÜSİAD ‘Ağa Sınıfı’, işçi ve sendika temsilcileri ise ‘Irgatlar’ şeklinde kodlanmış. Oluşturulan tabloda “Akıllılar” şeklinde yapılan kodlamada ise detay olarak “9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi daha evvel bu tür tecrübeler geçirmiş kişiler olabilir” nitelemeleri dikkat çekiyor. 

İşte o tablodan dikkat çeken ilginç darbe kodları ve açılımları:

Ayışığı: Genelkurmay Başkanının görevinden çekilmesi ve Hükümetin yıkılması için uygulanacak ana plan.
Yakamoz: Ayışığı planı ile birlikte yürütülecek ve Ayışığı’nın başarıya ulaşmasını müteakip yapılacak şeyleri ihtiva eden ikinci plan.
Yetim: Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök.
Gemi Aslanı: Başbakan Tayyip Erdoğan. 
Yörük: Cumhurbaşkanı Necdet Sezer.
Sarı Öküz: YÖK ve Devletin temelini oluşturan ilkeler.
Karanlık Doğan: Aydın Doğan 
Akıllılar: Demirel gibi daha evvel bu tür tecrübeler geçirmiş kişiler. 
Ağa Sınıfı: Patronlar, TÜSİAD ve diğer işveren kuruluşları ve dernekler.
Koro: Medya, psikolojik harekat elemanları, YÖK, iş adamlarına ait dernekler, sendikalar vb planı kamuoyuna taşıyacak ve propaganda edecek unsurların tamamı.
Koro Şarkıları: Kamuoyuna yapılacak açıklamalar.
Irgatlar: Sendika temsilcileri ve işçiler.
Ocak: Ordu, TSK.
Anayazıt: Anayasa.
Büyük Ev: TBMM.
Sınıf: Ayışığı ve Yakamoz planlarını yapan ve uygulayan kadro.
Sırtlan: ABD.
Çıyan: Avrupa Birliği.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.