"Cindoruk, darbecilerin lojistik destekçisi"

"Cindoruk, darbecilerin lojistik destekçisi"
Aydın Menderes: Cindoruk darbecilere lojistik destek sundu

Eski milletvekillerinden Aydın Menderes'in Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk'a yönelik eleştirileri sürüyor. 

Cindoruk'un günümüz darbecilerine bir lojistik destek sunan onların önünü açmak isteyen yeri geldiğinde açıkça destekleyen bir tavır ortaya koyduğunu dile getiren Menderes, Cindoruk'un DP'den ve demokrasiden koptuğunu belirterek kongrede Bayar ve Soylu'nun el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Bir televizyon kanalına konuk olan Menderes, Cindoruk hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

DP kongresinin büyük önem taşıdığını ifade eden Menderes, amacının Cindoruk ya da başkalarıyla polemiğe girmek olmadığını vurguladı. 

Hüsamettin Cindoruk'un son 2-3 yıldır özellikle AK Parti iktidarından sonra hem gerçeklere aykırı hem de siyasi ahlaka hiç uymayacak bir şekilde davranmaya başladığını dile getiren Menderes, "Cindoruk bir dönem Hürriyet Partisi içerisinde DP'yi bölmek için çalıştı. Günümüzde manipülasyonlara, operasyonlara toplum mühendisliklerine daha çok rastlıyoruz, Hürriyet Partisi ilk öncülerinden birisidir." dedi.

Türkiye'de AK Parti'ye karşı olanların yeni bir darbe peşine düştüğünü ve 27 Mayısçılığı ve 9 Martçılığı hortlatmak için gayret içine girildiğine dikkat çeken Menderes, Cindoruk'un Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya atılan 367 kararını, 27 Nisan açıklamasını ve Anayasa Mahkemesi'nin türban kararını desteklediğini hatırlattı.

"Cindoruk DP'den koptuğu gibi demokrasiden de koptu. Günümüz darbecilerine bir lojistik destek sunan onların önünü açmak isteyen yeri geldiğinde açıkça destekleyen bir tavır ortaya koydu." diyen Menderes, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süleyman Soylu'ya verilecek oylarla genel başkan seçerek 14 Mayıs güneşinin yanına 16 Mayıs güneşi eklenmiş olsun. Soylu'ya 'aday olman gerekiyor' dedim. Kime bırakıp gideceksin dedim. DP adına yeni bir çıkış noktası bir yeni yükselme döneminin başlatacak düşüncelerle yükselme dönemi yakalayacaksa bu Soylu ile olur. Cindoruk'un seçilmesi, akarsuların denize doğru değil dağlara doğru akması olur. Mehmet Ali Bayar Soylu ile işbirliği yapmalı. Soylu'dan oy kırpmak gibi Cindoruk'u getirmenin gayreti içine girilmemeli. Bayar yeniden düşünmeli ve Soylu'yla el ele vermeli."

Ergenekon davasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Menderes, daha önce adı darbe ilgili geçenlerin isminin şimdi Ergenekon'da da yeraldığını söyledi. 

İlhan Selçuk'u 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in ziyaret ettiğini hatırlatan Menderes, "İlhan Selçuk'un çizgisinde kırılma yok ama Demirel'i yadırgadım. Acaba 9 Mart başarılı olsaydı 12 Mart'ı partisi kapatılmadan atlatan Demirel'in İlhan Selçuklar başarılı olsaydı o zaman durumu ne olurdu demekten kendimi alamadım." diye konuştu.

Bazı isimlerin 27 Mayısçılıktan vazgeçmedikleri model ve muhteva olarak 27 Mayıs'ı örnek aldıklarını anlatan Menderes, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortam ve gündemin iktidar ve muhalefetin işbirliğine zorunlu kıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün inisiyatif alacağını düşündüğünü kaydeden Menderes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Meclis yolunu açan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu tavrını sürdürmesi gerektiğini belirtti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.