Masonların yeni umudu Cindoruk!

Masonların yeni umudu Cindoruk!
Hafta sonu gerçekleştirilecek Demokrat Parti’nin 5. Olağanüstü Kongresi öncesi ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çakma avukat Hüsamettin Cindoruk’un adaylığına kartel medyası destek verirken, her darbe sürecinde şapkasını alıp g

Ergenekon davasının sıkı avukatı olan Süleyman Demirel, kongrede Cindoruk’u destekleyeceğini açıkladı. Antidemokratik süreçlerin içinde her zaman yer alan Cindoruk’a destek gerekçesini ise Demirel, “DP’yi ayağa kaldıracak isim Cindoruk’tur” şeklinde açıkladı. 

MASONLARDAN EŞ ZAMANLI DESTEK
Demirel’in sözleri DP tabanında rahatsızlığa neden olurken, Masonları ise sevindirdi. Demirel’in destek açıklamasının hemen ardından ‘Kırmızı Kitap’ diye bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin mimarlarından Mason Mustafa Ağaoğlu, Ergenekon davasının bir tertip olduğunu ve AK Parti’nin ise tarikatların siyasallaşması sonucunda doğduğunu iddia ederek, “Türk siyasetinin Cindoruk’a ihtiyacı var” açıklaması yaptı. 

MASONLAR, BAKIN NEDEN CİNDORUK’U DESTEKLİYOR
30 yıl Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği’nde baş hukuk danışmanı olarak görev yapan ve emekli olduktan sonra Mason olduğunu açıklayan Ağaoğlu, ‘Cindoruk’u neden destekliyorsunuz?’ şeklindeki sorumuza, “Karşımızda tarikatların siyasallaşması sonucu ortaya çıkan bir AKP ve Silivri’de süren Ergenekon davası var. Demokratik merkezde de siyasi boşluk var. Sayın Hüsamettin Cindoruk’un bu bağlamda DP’ye aday olması çok önemlidir. AKP ile mücadelede ve Ergenekon tertibini bozmak için Sayın Cindoruk’a büyük görev düşüyor. Cemaat ve tarikatların oyununu Sayın Demirel, Cindoruk ve yeni oluşturacakları ekipler bozabilir. Oluşturacakları akılcı kadroya ihtiyacımız var” dedi.

DEMİREL VE CİNDORUK’A ÖVGÜLER
Konuşmasında Demirel’e de destek verdiğini hatırlattığımızda Ağaoğlu, “Türkiye’nin gerçeklerini iyi analiz eden ve birikiminden faydalanılması gereken bir lider... Sağı ve solu bir araya getirebilecek bir misyona sahip. O misyonu Cindoruk’ta da görüyoruz. İyi bir devlet adamı” diye konuştu.

***

Cindoruk’tan Menderes düşmanı İnönü’ye övgü

Demokrat Parti’de (DP) Ergenekoncuların adayı olarak öne çıkan Hüsamettin Cindoruk, öğrencilerin Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Kuzey Irak'taki Kürt özerk yönetimine “Kürdistan” nitelendirmesinde bulunarak, büyük bir gafa imza attı. Kürt sorununa milli birliğin içinde kalmak şartıyla bir çözüm üretilmesini isteyen Cindoruk, şöyle konuştu: “Sizin güneyinizde bir Kürdistan var. Sizin de kendini Kürt hisseden vatandaşlarınız var. Güneydoğumuzda bir Kürdistan devleti, özerk midir, federe midir tartışılır, ortaya çıkmıştır. Buna göre tartışmak lazım. Çözüm çok zor.” Türkiye’nin geleceğinin kişilere bağlı olmadığını belirten Cindoruk, halka ve halkın değerlerine savaş açan İsmet İnönü’ye övgüler yağdırdı. Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin geleceği kişilere bağlı değildir. Türkiye 1961’de İsmet İnönü'yü 81 yaşında Başbakan yaptı. Çünkü o zaman İnönü’ye ihtiyaç vardı. Halk bunu talep ediyor. Siyaset iddia işidir. Bir boşluğu görmek işidir. 1980'den bu yana 12 Eylül'ün getirdiği boşluğu dolduramadık. Bunun sebepleri var. Sorumluları var. Sorumlularından biri de ben olabilirim.”

Aslan Değirmenci-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.