SEV de mason kuruluşu çıktı!

SEV de mason kuruluşu çıktı!
Ergenekon davası kapsamında aranan ve ABD’de olduğu belirlenen Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülsever Yaşer ile tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur’un mütevelli heyetinde bulunduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), Türkiye Büyük Loca

FİNANSÖR MASON LOCALARI 
Türkiye Büyük Locası’nın Mimar Sinan dergisinde yayınlanan ve Loca’nın internet sitesinde de yer alan 2008 yılı faaliyet raporunda, “Loca’nın kurduğu kurumlar” olarak şu ifadeler yer alıyor: “Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), Cüzamla Mücadele Cemiyeti, Yoksul ve Hasta Öğrencilere Yardım Vakfı geçmişte veya günümüzde Türkiye Büyük Locası’nın kurmuş olduğu yardım amaçlı vakıflardır.” 

“ATATÜRKÇÜ ÖĞRENCİLERE BURS VERİYORUZ”
Loca’nın raporunda SEV ve diğer bağlı kuruluşlar aracılığıyla yapılan faaliyetler şöyle özetleniyor: “Türkiye Büyük Locası Atatürkçü öğrencilere burs vermektedir. Ülkemizde eksik olmayan doğal âfetlerde, Türkiye Büyük Locası her defasında insanlık görevini aynî ve nakdî yardım şeklinde yerine getirmiştir. Türkiye Büyük Locası’nın 100. yılı 2009’da kutlanacaktır, o tarihe yetişecek yeni sosyal projeler üzerinde çalışılmaktadır. Yukarıda sayılanların dışında, Localar bireysel olarak muhtelif yardımlar yapmaktadır. Cumhuriyet Bayramı ile onu izleyen Atatürk Haftasında, Atatürk, demokrasi ve laiklik konularında konferanslar verilmekte, halka açık paneller tertip edilmektedir. 16 Aralık Türkiye Büyük Locası’nın kuruluş günü kutlamaları çerçevesinde, halka açık panellerle konserler tertip edilmektedir.

CYDD-ÇEV-SEV’LE İLGİLİ MİT RAPORU 
ÇEV ve ÇYDD’nin faaliyetleri ile ilgili MİT raporu ilk olarak, 2005 yılında ‘misyonerlik’ haberi yapan Üsküdar Gazetesi’nin sahibi Adnan Odabaş’ın davalık olmasıyla gündeme gelmişti. Türkiye’de Protestan Misyonerliği yapan ve Türkan Saylan’la işbirliği yaptığı ileri sürülen Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) haberle ilgili Üsküdar Adliyesi’nde tazminat davası açtı. Dava sürerken Odabaş, SEV’in Dünya Kiliseler Birliği’ne bağlı Amerikan Board ile ilişkili olduğunu ve Türkiye’de faaliyet gösterdiğini savundu. Bu iddialar üzerine Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, MİT’ten bilgi istedi. 2 Mayıs 2005 tarihinde mahkemeye cevap gönderen MİT, Odabaş’ın iddialarını doğruladı. MİT’in verdiği bilgileri değerlendiren mahkeme, SEV’in tazminat talebini reddetti. 

ALİ EYVAZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.