Dalak’tan değil Mide’den çürük!

Dalak’tan değil Mide’den çürük!
Genelkurmay’dan “akredite” Ahmet Hakan Coşkun’a, “dalağını aldırdığı” için değil, çok daha önceden “midesini kestirdiği” için “çürük” raporu verildiği ve böylece askerlikten yırttığı ortaya çıktı

"ONU BUNU BIRAK DA MİDEYİ KESTİRDİN KESTİRMEDİN Mİ?"-TIKLAYINIZ 

AH COŞKUN'U ÇILDIRTAN 2007'DEKİ O YAZI-TIKLAYINIZ

YENER DÖNMEZ'in haberi...


Hürriyet gazetesindeki köşesinden sık sık Vakit gazetesine hakaretler eden Ahmet Hakan Coşkun’un askere gitmemek için dalağını değil midesini kestirdiği ortaya çıktı. Coşkun, ‘Ahmet Hakan Coşkun, askere gitmemek için dalağını aldırdı’ şeklinde basında çıkan iddialara ilk defa dünkü köşesinden kısmen cevap verdi. Coşkun, askere gitmemesinin geçirdiği bir kazayla ilgili olduğunu ileri sürdü.

ASKERLİK MİDEYİ, KAZA DALAĞI ALDIRTMIŞ
“Kazadan dolayı dalağımı aldırdım” imasında bulunan Coşkun’un, dünkü köşesinde midesiyle ilgili bir bilgi vermemesi dikkat çekerken, Vakit, Coşkun’un askerlik ve dalak-mide olayının perde arkasını ortaya çıkardı. 
Askere gitmemek için ‘midesini kestirdiği’ söylenen Ahmet Hakan’ın o dönemde ameliyat edildiği Fatih’teki hastanenin başhekimi olan Dr. İbrahim Akpınar ile görüştük.
O dönemde başhekim olan Dr. İbrahim Akpınar, Coşkun’un askere gitmemek için midesini kestirdiğini, ancak bir yıl sonra da geçirdiği kaza sebebiyle dalağını aldırmak zorunda kaldığını belirtti.

AMELİYATI DR. ŞERAFETTİN ÖZER YAPTI
Ahmet Hakan Coşkun’un geçirdiği ameliyatla ilgili Vakit’e konuşan Dr. Akpınar, hastanenin sahiplerinin, Coşkun’u kendisinin ameliyat etmesini istediğini belirterek, “Ben de ‘Dosyasına bir bakayım’ dedim. Dosyasını getirmek istemediler. Tartıştık. Hatta o tartışmadan sonra benim ilişkilerim patronlarla bozuldu ve bu benim başhekimlikten uzaklaştırılmama kadar gitti. Ben kuşkulanmıştım dosyayı bana getirmemelerinden. Onlar da benim kuşkulandığımı anladıkları için bana ameliyat ettirmediler. Malatyalı kısa boylu bir askeri doktora ameliyat ettirdiler. Ben bu ameliyatın şaibeli olduğu kanaatindeyim. Ve sözümün daima arkasındayım” dedi. 
Dr. Akpınar’ın “Kısa boylu bir askeri doktor” diye tanımladığı doktorun; emekli Tabip Albay Şerafettin Özer olduğunu öğrendik...

MİDE AMELİYATI OLDU, SONRA KAZA YAPINCA DALAĞI ALDIRMIŞ
Ahmet Hakan Coşkun’un askere gitmemek için olduğu mide ameliyatından yaklaşık altı ay-bir yıl sonra da kaza yaptığını söyleyen Dr. Akpınar, “Ahmet Hakan Coşkun kaza yapmış... Tabii takdir-i İlahi. Bu kez dalak ameliyatı olmak zorunda kaldı. Yine o hastaneye getirmişler, yoğun bakıma alınmış. Tabii ben ellerimi kaldırdım ‘Yarabbi işte İlahi adalet’ dedim. Sen askere gitmemek için midene operasyon yaptır. Allah razı olur mu? Aradan bir yıl geçmeden dalağını da aldırmak zorunda kaldı. Tabii mide ameliyatından sonra askeri makamlardan gönderilen bir dosya benim önüme gelmişti. Orada istenilen bilgiler dolduruldu ve GATA’ya gönderildi” şeklinde konuştu.

BELGELER SEKA’YA GÖNDERİLDİ
Mide ameliyatının 1997’nin ilkbahar aylarında, dalak ameliyatının ise 1998’de yapıldığını söyleyen Akpınar, “Mide ameliyatının askere gitmemek için olduğunu biliyorum. Şimdi belgeleri orada mıdır bilemiyorum” dedi.

AHİRETE İNANIYORSA ÇIKIP AÇIKLASIN
Hastane yöneticilerinin, Hakan Coşkun ile o dönemde çok sıkı fıkı bir ilişki içerisinde olduğuna dikkat çeken Dr. Akpınar, “Şimdi ameliyattan sonra bunlar her şeyi yapabilir, mesela resmi makamlar dosyayı isteseler, dosyayı kaybettik diyebilirler. Ahmet Hakan’ın dosyasının içine başka bir hastanın filmlerini koyabilirler. SEKA’ya tekrar kağıt olsun diye gönderdik diyebilirler. Bir de eğer vicdanları varsa bu dünyalarını ahirete tercih etmeyeceklerse, gerçekleri söylemeleri gerekir... Gelip gidip bana musallat oldular. ‘Ahmet Hakan’ı ameliyat et’ diye. Tek dertleri ‘Ahmet Hakan askere gitmesin’ ” şeklinde konuştu. 

AHMET HAKAN HER ŞEYİMİZ, N’OLUR AMELİYAT EDELİM
Ahmet Hakan’ı ameliyat eden Malatyalı askeri doktorla ilgili olarak da ilginç iddialarda bulunan Dr. İbrahim Akpınar, şunları kaydetti: “Şimdi sanıyorum o asker doktor da emekliye ayrılmıştır. Şimdi görsem kesin tanırım. Kısa boylu Malatyalı bir doktordu. Part-time olarak o hastanede çalışıyordu. Söyleyeyim, bunlar sahtekardır. Hafızamı zorluyorum ama doktorun ismini bir türlü çıkaramıyorum. Hatta doktorun isminin başına Doçent olmadığı halde doçent diye yazmışlardı. ‘Ya Allah aşkına yapmayın böyle şeyleri’ dedim.” 

“DOSYAYI İNCELEYEYİM” DEYİNCE, BENDEN ŞÜPHELENDİLER
Ahmet Hakan Coşkun’un o dönemde sağ kesimin flaş ismi olduğunu belirten Akpınar, hastane sahiplerinin Ahmet Hakan Coşkun’un askere gönderilmemesi için kendisiyle yaptığı ilginç diyalogu şu şekilde anlattı: “Bir gün yine patron geldi ‘Abi Ahmet Hakan var ya’... ‘Evet’.. ‘Tanıyor musun’... ‘Tabii tanıyorum’...’ ‘Abi onun askere gitmemesi lazım’. Ben de ‘Getirin dosyasına bakayım, inceleyelim’ dedim. Otuz yıllık cerrahım. Kuşkulandım. ‘Bu işte bir bit yeniği var’ diye düşündüm. Dedim ki ‘Getirin dosyayı inceleyeyim. Baştan sona tetkik edeyim, eğer ameliyat gerektiren bir durum varsa, başında durayım. Ne gerekiyorsa yapalım’ deyince, onlar da benden kuşkulandılar. ‘Ben dünyalık için ahiretimi yıkamam’ deyince benden uzaklaştılar.” 

NEDEN AMELİYATI ASKERİ DOKTORA YAPTIRDILAR?
Coşkun’u neden askeri doktora ameliyat ettirdiğine dair sorumuza ise Akpınar, “Ben yapmayınca askeri doktora yaptırdılar. Tabii askeri doktor Ahmet Hakan’ın askere gitmemesi için kıstasları çok iyi bildiğinden ona yaptırdılar. Ameliyattan sonra Ahmet Hakan hastanede bir hafta kaldı ve sonra taburcu oldu” şeklinde cevap verdi. 

Bütün çabalarımıza rağmen; Ahmet Hakan’ı ameliyat eden, midesini kesip askerlikten yırtmasını sağlayan emekli Tabip Albay Şerafettin Özer’e bir türlü ulaşamadık. Ancak Dr. Şerafettin Özer’in, o dönemde çalşıtığı hastaneye “ortak” olduğunu tesbit ettik.

AH COŞKUN İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

VAKİT


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.