Zorbalığa Kaymakam el koydu-FOTO

Zorbalığa Kaymakam el koydu-FOTO
Alarko’nun İstanbul Büyükçekmece’de yaptırdığı ve bine yakın villa ile 9 bin kadar daireden oluşan Alkent 2000 sitesi mahalle yapılmasına rağmen site girişindeki bariyerin yıllardır kaldırılmaması skandalına kaymakamlık el koydu.

ÜSAME KARAKIŞ'ın haberi...

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Her ay 1100 TL aidat ödemeye mahkum edilen site sakinlerinin Büyükçekmece Kaymakamlığı’na yaptıkları şikayet üzerine Kaymakam İsmail Gündüz belediyeye talimat vererek bariyerlerin kaldırılması istedi. 
Savcılığa yapılan başvuru ve kaymakamlığın belediyenin bariyerleri kaldırmama konusundaki direnci sebebiyle konu ile ilgili başlattığı tahkikat başlatması üzerine belediye mahallenin iki ana girişindeki bariyerleri kaldırırken Alkent 2000 site yönetimi halen aidat adı altında para toplamaya devam ediyor.

İstanbul Büyükçekmece ilçesindeki Alarko’nun yaptırdığı Alkent 2000 mahallesinin giriş çıkışlarına ‘kanunsuz’ olarak konan bariyerler nihayet söküldü.

Alkent2000’in mahalle olmasına rağmen giriş çıkışlarına bariyer koyan site idarecileri kamuya açık olması gereken yolları suç işleyerek kapatıp vatandaşların seyahat hürriyetini engelliyorlardı. 
Alkent 2000 Mahallesinde, Alkent 200 Çamlıca Site Yönetimi, yerin mahalle girişlerine kanunsuz olarak koydukları özel güvenlik elemanları vasıtasıyla, mahallede ikamet edenlere gelen, aile breyi ve misafirleri durdurup, kimlik kontrolü yaptırmakta, araba sahiplerinden ehliyet, ruhsat talep ederek, özel hayatın gizliliğini İhlal etmekteydiler.

Ayrıca site yöneticileri mahalle sakinlerinden topladıkları milyarlarca liralık aidatlarla da, insanları zor duruma bırakıyorlardı. 

KAYMAKAMLIK EMRİYLE…

Bir müddet evvel Kaymakamlığa müracaat eden mahalle sakinlerinden gazeteci Dursun Boran, Alkent 2000’in mahalle olduğunu ve site girişindeki bariyerlerin kanunsuz olduğunu söyledi.  
Kaymakam İsmail Gündüz yapılan müraacatı ve sunulan delilleri yerinde görerek belediyeye bir yazı yazdı. Yazıda kamuya açık olması gereken mahalledeki yolların açılmasını ve mahalle girişlerine konan bariyerlerin kaldırılmasını istedi.

Ama Belediye kanunlara ve mülki idare amiri Kaymakamın emrine muhalefet edip, meydan okurcasına, emri bir süre yerine getirmedi. Sökülmesi istenen bariyerleri sökmeyerek, kamuya ait yerlerin işgaline sebep olmaya, göz yummaya devam etti. Kaymakamlık CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün ve diğer ilgiller hakkında 3091 sayılı kanuna muhalefetten, tahkikat başlatıp Mahalle sakinleri de site yöneticisi 8 kişi hakkında çeşitli suçlamalarla savcılığa suç duyurusunda bulununca, giriş çıkışlara konan kanunsuz bariyerler geçtiğimiz hafta alel acele söküldü. Dursun Boran Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede şu satırlara yerverdi: TCK’nun ilgili maddelerince suç işleyen, özel güvenlik elemanlarına, mahalle girişinde kimlik kontrolü yaptırıp, özel hayata müdahale eden, Anayasa’nın 10. maddesindeki “ Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınamaz. “ maddesine aykırı, davranan seyahat hürriyetini engelleyen, kendilerini kanunların üstünde gören, bu kişilerin cezalandırılmasını talep ediyorum.”

MAHALLE SAKİNLERİNDEN HAKSIZ YERE MİLYARLAR ALINMIŞ
Söz konusu mahalle muhtarlığı görevi halen Eczacı A. Banu Eraslan tarafından yürütüyor. Suç duyurusu yapan mahalle sakini Dursun Boran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “9 senedir koca mahalleyi, girişlere koydukları 2 bariyer ve silahsız 3–5 özel güvenlikle elemanıyla site gösterip, her sene bağımsız parsellerde oturan ev sahiplerinden senede 13–14 milyar. 9 senede 100 bin dolara yakın zorla para toplamışlar” diye konuştu. Alkent 2000 mahallesinde bine yakın villa ve 9 bin kadar da daire bulunuyor

“CHP’Lİ BELEDİYE YILLARCA SUÇ İŞLEDİ”
Boran, CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında kaymakamlık tarafından tahkikat başlandığını belirterek, “İstanbul Büyükçekmece Kaymakamlığı, CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün ve diğer ilgiller hakkında 3091 sayılı kanuna muhalefetten, tahkikat başlattı. Kadastro kayıtlarına göre 10.08.1993’den beri kamuya ait olan mahallenin yollarını halka kapalı tutup, hürriyeti tahdit suçu işleyenler hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusu yaptım. Benim yaptığım uzun çalışmalar sonunda, senelerdir site diye yutturulan ve yolları kamuya terk edildiği halde, halkın giriş çıkışına kapalı tutulan Alkent 2000 için kanuni gereğini yapmayan belediye başkanı Hasan Akgün ve diğer ilgililer hesap verecek” dedi. Dursun Boran Astronomik aidatların iptali için açtığım dava, Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi ‘inde devam ettiğini söyledi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.