GATA doktoru böyle kıvırdı

GATA doktoru böyle kıvırdı
Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ile yaptıkları görüşme internete düşen ve Mukaddes Eruygur’a skandal sözler sarf eden GATA doktoru Prof. Dr. Nusret Demircan’ın savcılıkta, sözkonusu gör

Ergenekon terör örgütü sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ile yaptıkları görüşmenin internete düşmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan GATA servis şefi Albay Nusret Demircan’ın sorgusunda Mukaddes Eruygur’la yaptığı görüşmeyi kabul ettiği ortaya çıktı.
Demircan’a bir doktorun, “Bir tane kan testi gözükmüyor. Bir tane filmi gözükmüyor. Bomboş yatıyor. Emekli Sandığı’na fatura edilirken ne olacak?” şeklindeki itirazı ile ilgili olarak komik bir savunma yapıldığı, hasta evrakları şifreli olduğu için kayıtlarda gözükmemesinin sıkıntı doğuracağının ifade edilmek istendiğini iddia ettiği öğrenildi. 

“BİR TANE FİLM GÖZÜKMÜYOR BOMBOŞ YATIYOR”

Ergenekon iddianamesi ek delil klasörlerinde yer alan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Nöroşiruluji Bölümü Servis Şefi Tabip Albay Nusret Demircan’ın ifade tutanağına göre, Demircan’ın Şener Eruygur’un hasta olmadığını itiraf ettiği, hatta bir başka doktorun kendisine, “Bir tane filmi gözükmüyor. Bomboş yatıyor” şeklindeki konuşması ile ilgili ilginç bir savunma yaptı. Albay Nusret Demircan, Mukaddes Eruygur'la yaptığı ve internete düşen konuşmayı hastanenin 'Rehabilitasyon Odası'nda yaptıklarını ve görüşmenin yarım saat sürdüğünü anlattığı ifade edildi. Konuşmanın içeriğini de kabul eden Albay Nusret Demircan'ın, Mukaddes Eruygur'a söylediklerinin amacının "hasta yakınını rahatlatmak" olduğunu söylediği belirtildi. Şener Eruygur'un film ve kan tahlili gibi hiçbir evrakının GATA'da neden olmadığına ilişkin sorulara Albay Demircan’ın "hasta evrakları şifreli olduğu için kayıtlarda gözükmediği" şeklinde cevap verdiği öğrenildi. 

“12. VE 14. MAHKEMELER BİZDEN” 

İnternette düşen Mukaddes Eruygur ile Albay Nusret Demircan arasında geçen konuşmada; Demircan "Eruygur'un taburcu edilmesi halinde tekrar tutuklanabileceğinden endişe ettiği için taburcu işlemini iptal ettiğini" anlatıyordu. Demircan başka bir konuşmasında da "Eruygur'la ilgili GATA'da ne bir kan testi ne bir film olduğunu bunun Emekli Sandığı'na fatura edilirken sıkıntıya sebep olacağını, bunun halledilmesi gerektiğini" anlatıyordu.
Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur ise, "13. Ağır Ceza Mahkemesi Zekeriya Öz’ün istekleri doğrultusunda karar veriyor. 12 ve 14. Ağır Ceza mahkemeleri ise bizdenmiş" diyordu.

MURAT ALAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.