Doğan’a gelince ‘sır’ oluyor

Doğan’a gelince ‘sır’ oluyor
Doğan medyası birçok kurum ve kuruluşa ait özel bilgileri haber olarak yayınlarken kendi usulsüzlükleri haberleştirilince “sırlarımız açıklandı” bahanesiyle mahkemeye koşuyor. Uğur Dündar’ın ardından Axel Springer’e hisse devri kon

İŞTE DOĞAN'I YALANLAYAN O BELGELER

Son dönemlerde Vakit’in Aydın Doğan medyası ile ilgili haberlerini yalanlayamayan Aydın Doğan ve kalemşörleri, ipliklerini pazara çıkaran Vakit’i gazetecilik yaptığı için cezalandırmak istiyor. Doğan medyası birçok kurum ve kuruluşa ait özel bilgileri haber olarak yayınlarken kendi usulsüzlükleri haberleştirilince “sırlarımız açıklandı” diye mahkemeye koşuyor.

Uğur Dündar’ın eşinin yurtdışına çıkış kayıtlarını yayınlamamızın ardından haberlerimiz yalanlanamamasına rağmen “kişisel verilerin yayınladığı” bahanesiyle kıyametleri koparan Uğur Dündar’dan sonra Aydın Doğan da aynı taktiğe başvurdu.

Doğan Yayın Holding, Axel Springer’e gerçekleşen hisse satışından vergi kaçırdığının ortaya çıkmasının ardından İMKB’ye verdiği belgelerle usulsüzlüğünü belgeleyen Vakit’i “sırlarını kamuoyuna açıkladığı” gerekçesiyle dava etti.
Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Doğan, basın yoluyla ticari ve bankacılık sırlarının açıklandığını ileri sürdü.

Halkalı Vergi Dairesi müfettişleri, Doğan Holding’in yüzde 25 hissesinin Axel Springer’e satışıyla ilgili raporda, satışın 22 Aralık 2006’da duyurulduğu, ancak paranın 2 Ocak 2007’de Aydın Doğan’ın hesabına geçtiği bilgisini raporlaştırarak Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörlüğü’ne bildirmişlerdi. Rapor üzerine Gelirler Kontrolörlüğü, Doğan Grubu’na 826.3 milyon TL vergi cezası kesmişti. Gelirler Kontrolörlüğü ayrıca savcılığa suç duyurusu yaparak Aydın Doğan ve Doğan Yayın Holding yöneticilerinin yargılanmasını talep etmişti. Aydın Doğan ve Soner Gedik geçtiğimiz günlerde soruşturmayı yürüten savcıya Küçükçekmece Adliyesi’nde ifade vermişti.

HAKAN GÜNDÜZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.