KESK üyesine 'Öcalan' soruşturması

KESK üyesine 'Öcalan' soruşturması
Polis ve jandarmanın, Kamu Emekçileri Sendikaları Platformu'na (KESK) yaptığı operasyonun yankıları sürüyor. 

TRT Diyarbakır Bürosu'nda tekniker olarak çalışan Ali Apacık hakkında PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamasına katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. 

Soruşturmanın ardından KESK'e bağlı Haber-Sen Sendikası üyesi Apacık için yargı sürecinin başlatılacağı belirtiliyor.

İddialara göre, Ali Apacık'ın polis kayıtlarında, 4 Nisan tarihinde basın açıklaması yaptığı, bu tarihten önceki günlerde de Öcalan'ın doğum gününü kutlayıp eylem yapmak amacıyla Şanlıurfa'nın Ömerli köyüne gitmek için yola çıktığı bilgisi yer alıyor. Terör örgütü sempatizanlarıyla birlikte yola çıktığı ve yolda polis ve jandarmayla çatışmaya girdiği vurgulanıyor. 

Apacık hakkında Öcalan'ın doğum günü kutlamasına katıldığı ve izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır Savcılığı'nca soruşturma açıldı. TRT çalışanının, doğum gününde eylemlere katıldığını, bu eylemden sonra da KESK Diyarbakır Şubeler Platformu olarak Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda izinsiz basın açıklaması yaptığını verdiği ifadede kabul ettiği bildiriliyor. Apacık, savunmasında; eylemlere kamu çalışanı olarak değil Haber Sen üyesi olarak katıldığını, sendikal faaliyetlerin bu tür eylemlere katılmasına müsaade ettiğini belirtiyor. Ayrıca, eylemlere katılmasının mesai saatleri dışında gerçekleşmesi koşuluyla hukuki olduğunu savunuyor.

Ancak Apacık'ın terör örgütü lideri için eylem yapması ve diğer fiillerin de Devlet Memurları Kanununun 7. maddesine aykırılık taşıdığı vurgulanıyor. Bu madde, kamu görevlilerinin hiçbir şekilde ideolojik beyanatta bulunamayacağı ve bu yöndeki eylemlere katılamayacağını öngörüyor. Soruşturmanın ardından Apacık mahkemeye sevk edilecek. (CİHAN) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.