Ali Kırca’dan korkunç yalan

Ali Kırca’dan korkunç yalan
Gazeteci Ali Kırca, terörden tutuklu gazetevatan.com’un Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’na sahip çıkayım derken öyle bir iftira ortaya attı ki, Emniyet teşkilatı ayağa kalktı.

Hakan GÜNDÜZ'ün haberi...

Show Haber’i sunan Ali Kırca, terörden tutuklu gazetevatan.com’un Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu’nu savunma adına korkunç bir iftiranın altına imza attı. Devrimci Karargah Operasyonu'nda şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban’ın örgüt lideri Orhan Yılmazkaya tarafından değil operasyonda görevli başka bir polis tarafından vurulduğunu ileri süren Ali Kırca’ya Emniyet'ten sert bir yalanlama geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Ali Kırca'ya tepki gösterildi. Emniyet'te yapılan açıklamada, Ali Kırca'nın hazırladığı Show TV Ana Haber bülteninde yayınlanan şehit polis memuru hakkındaki habere ilişkin “tamamen yalan ve düzmece” bir haber denildi. 

EMNİYETTEN SERT AÇIKLAMA
Emniyet açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 29.05.2009 tarihli Show TV Ana Haber bülteninde 27.04.2009 günü Bostancı’da bir hücre evine yapılan operasyonda, terörist ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban’ın, şehit olmasına yanında bulunan bir özel harekat polisinin silahından çıkan kurşunun neden olduğu, olayın kriminal raporuyla belgelendiği ve bahsi geçen polis memurunun açığa alındığı şeklinde tamamen yalan ve düzmece bir habere yer verildiği görülmüştür. Yalan haberde belirtilen şekilde herhangi bir kriminal rapor bulunmamakta ve polis memuru da açığa alınmamıştır. Söz konusu haberi sunan Ali Kırca, hazırlayanlar, yayınlayanlar ve TV Kanalı hakkında avukatlarımız vasıtasıyla yasal yollara başvurulacağı hususu; kamuoyunun bilgisine sunulur...”

TERÖRİST İLE GÖRÜŞTÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
27 Nisan’da İstanbul Bostancı’da Devrimci Karargah Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün silahlı kanat komutanı Orhan Yılmazkaya emniyet güçleri ile silahlı çatışmaya girmiş, Emniyet Amiri Semih Balaban şehit olmuştu. Aynı operasyonda, gazetevatan.com’un Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu da terörist Orhan Yılmazkaya ile ilişkisi tespit edilince gözaltına alınmış evi ve Vatan gazetesindeki odasında aramalar yapılmıştı. Aylin Duruoğlu daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Duruoğlu’nun Orhan Yılmazkaya ile sık sık görüştüğü hatta Kandil Dağı’ndaki örgüt kampında fotoğrafları ortaya çıkan teröristin Vatan gazetesine gelip gittiği tespit edilmişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.