İşte Türkiye’yi kısırlaştırmak isteyenler

İşte Türkiye’yi kısırlaştırmak isteyenler
Türkiye'nin "yaşlandığı" Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırmasıyla ortaya çıkarken, gözler yıllardır "ülkeyi kısırlaştırmaya çalışanlara" çevrildi.

Mehmet YILDIZ'ın haberi...

Vehbi Koç'un kurucusu olduğu Türkiye Aile Planlaması Vakfı, 1985 yılından bu yana kürtajın en kolay şekilde gerçekleşmesi için mücadele ediyor, büyük harcamalar gerçekleştirerek doğum kontrol hapı başta olmak üzere milyonlarca planlama materyalini ücretsiz dağıtıyor. Vakıf ayrıca, aile planlaması klinikleri kurup devlete hibe de ediyor. 

DOĞUM KONTROLÜNÜ 27 MAYIS DARBECİLERİ İSTEDİ 
Türkiye'de aile planlaması ilk olarak 27 Mayıs darbesinin ardından gündeme geldi. Darbecilerin anayasal kurum olarak kurdukları Devlet Planlama Teşkilatı, 1963 yılında hazırladığı ilk planda doğum kontrolü çalışmalarına yer verdi. Daha sonra Başbakan Süleyman Demirel de 1965 yılında Adalet Partili milletvekillerinin oylarıyla "nüfus planlaması kanunu" çıkardı. 12 Eylül darbesinin ardından ise kürtaja kapsamlı izin verilmesi sağlandı. İşadamı Vehbi Koç da, bu gelişmeler üzerine 1985 yılında bir grup işadamıyla Türkiye Aile Planlaması Vakfı'nı kurdu. 

Koç Holding'in öncülüğünde kurulan TAPV'nin kurucularının, medya ve iş dünyasında sürekli olarak batılı değerleri toplum içerisinde yaymaya çalışan isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Bu isimlerden bazıları şunlar: Kürtaj uzmanı Cumhuriyet gazetesi yazarı Selçuk Erez, Feyyaz Berker, Osman Boyner, Hacettepe Üniversitesi'nin mason rektörleri İhsan Doğramacı ve Yüksel Bozer, Aydın Doğan, Bülent Eczacıbaşı, Dalya Garih, Jak Kamhi, Suna Kıraç, NTV'nin kurucusu Asım Kocabıyık, TÖBANK'ı batıran Kemal Mimaroğlu, TÜSİAD kurucusu batan Ege Bank'ın sahiplerinden Melih Özakat, Yaşarbank'ı batıran Selçuk Yaşar, Efes Pilsen biralarının kurucu ortağı Kamil Yazıcı, TÜSİAD eski başkanı Erkut Yucaoğlu. 

GENERAL İKİZOĞLU DA YÖNETİMDE 
Başkanlığını Prof. Dr. Baran Tuncer'in yaptığı vakfın yönetim kurulu üyesi emekli orgeneral Necati İkizoğlu ise kamuoyunda en çok 33 erin şehit edilmesi olayıyla tanınıyor. Bingöl’de 1993 yılında 33 askerin şehit edilmesinin ardından ihmali bulunanlar hakkında soruşturma açılmaması tepki toplamıştı. Soruşturma izninin dönemin 2. Ordu Komutanı Necati İkizoğlu tarafından verilmesi gerektiği basın tarafından gündeme getirilmiş, ancak İkizoğlu sorulara, "Herhangi bir şey söyleyecek durumda değilim. Onu ordudan sorun" karşılığını vermişti. Öte yandan amaçlarından biri de "aile mutluluğunu" sağlamak olan TAPV'nin yönetiminde bulunan Yahudi Dalya Garih ise üç yıl önce 20 yıllık evliliğini bitirmesiyle magazin basınında yer almıştı. TAPV'de, kuruluşundan itibaren doğum kontrol hapları üretimi yapan ilaç holdinglerinin yer alması da dikkat çekiyor. Eczacıbaşı, Abdi İbrahim ve Koç grubunun bazı şirketleri sık sık bir temsilcilerini vakfın yönetimine sokuyor. Halen Abdi İbrahim'in yönetim kurulu başkanı Nezih Barut vakfın yönetiminde yer alıyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.