İşte Hürriyet’in ahlâk anlayışı

İşte Hürriyet’in ahlâk anlayışı
İran’ın güneydoğusundaki Zahidan şehrinde bir Şii camiinde perşembe günü gerçekleştirilen ve 25 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıda bomba temin etmek suçundan yakalanan üç kişi, önceki gün asılmıştı. 

Süleyman TEMURHAN'ın haberi...

Camiyi bombalayan ve 25 Müslüman’ı katleden üç teröristin avukatlığına soyunan Hürriyet gazetesi, dün manşetten verdiği ‘İşte İran Adaleti’ başlıklı haberinde, ölen o kadar günahsız Müslüman halkı görmezden gelirken, İranlı yargıçları suçladı.

Daha önce de İran’ın farklı bölgelerinde camii saldırılarında bulunduklarını itiraf ettikleri belirtilen teröristlerin idamlarını veren İranlı yargıçlar, ‘Bunu işleyen Allah düşmanıdır’ sözleriyle bile Hürriyet gazetesi tarafından alay konusu yapıldı. Söz konusu olayda hayatından olan 25 kişinin, her türlü terör girişiminde bulunduğunu alenen beyan etmiş olan bu canilere verilen idam cezasının, ayaküstü bir karar olduğunu dile getiren kartel, bu kadarına da pes dedirtti.

Son iki yıl da dahil toplam 38 kişinin canına kıyan bu canilerin, dolaylı yoldan avukatlığına soyunan malum gazetenin, birçok kez bu tür terörü kutsayıcı haberlere yer verdiği tepkilere neden oluyor.
Bilindiği gibi Doğan Grubu’na bağlı Vatan gazetesinin internet genel yayın yönetmeni de Bostancı’da polisi şehid eden Devrimci Karargâh Örgütü soruşturması kapsamında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hürriyet de dahil Doğan Grubu gazeteleri Aylin Duruoğlu’nu savunan köşe yazıları yayınlamış ve bu yazılarda savcı ile hakimler hedef alınmıştı. Aynı grup, Ergenekon Terör Örgütü lehine haberleri ile de dikkat çekiyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.