Yalçınkaya 240 gündür sus-pus

Yalçınkaya 240 gündür sus-pus
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Alman Ebert Vakfı'ndan para aldığı iddialarını gündeme getirdiğimiz CHP hakkında geçen yıl Eylül ayının son haftasında başlattığı incelemeyi, üzerinden 240 gün geçtiği halde hâlâ sonuçland

Aslan DEĞİRMENCİ'nin haberi...

Alman Ebert Vakfı’ndan para aldığını belgelediğimiz CHP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl Eylül ayında inceleme başlatılmıştı. Ancak başlatılan incelemenin ardından tam 240 gün geçmesine rağmen halen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’dan ses seda yok. 

Vakit, CHP’nin, Alman istihbaratı tarafından desteklenen Friedrich Ebert Vakfı’ndan 85 bin Euro para yardımı aldığını gösteren belgeyi yayınladıktan sonra, emekli Albay Avukat Durmuş Türemen, 22 Eylül 2008 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na CHP hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Türemen, Başsavcılığa verdiği dilekçesinde, Anayasa'nın 69. maddesi gereği Cumhuriyet Halk Partisi'ne kapatma davası açılması gerektiğini kaydetmişti. Savcılık ise dilekçeyi kabul etmiş ve gazetemize ‘inceleme başlatıldı’ bilgisi vermişti. 

BELGEDE “CHP’YE 85 BİN EURO GÖNDERİLECEK” DENİLİYORDU 
Söz konusu belgeye göre, dernek, 2005 yılında ‘Türk Sosyal Demokrasi Partisi’ olarak nitelediği CHP ile ilişkileri geliştirmek amacıyla bu partiye finansal yardım yapma kararı aldı. Belgede CHP’ye 85 bin Euro gönderileceği bildiriliyordu. Ödemenin de Bank Für Sozialwirtschaft üzerinden gerçekleştirileceği ileri sürülüyordu. Anayasa’nın 69. maddesinde yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partilerin temelli kapatılacağı vurgulanıyor. 

Alman Ebert Vakfı'ndan para aldığı iddialarını gündeme getirdiğimiz CHP'yi yargıya taşıyan isimlerden hukukçu emekli albay Durmuş Türemen, aradan “8” ay geçmesine rağmen Yalçınkaya’ya yapmış olduğu müracaata cevap alamadığını söyledi. “CHP’nin Alman Ebert Vakfı’nın fonundan yararlandığına dair belge ortada” diyen Türemen, “Ve ben bu belgeyi dilekçemin arkasına ekleyerek konunun aydınlatılması ve ilgililer hakkında gereğinin yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Başsavcılığa verdiğim dilekçemde, Anayasanın 69. maddesi gereği Cumhuriyet Halk Partisi'ne kapatma davası açılması gerekiyordu. Ancak halen ses yok. Bana verilen bir cevap da yok. Bana yazı yazılıp bu konuda takviye bilgi ve belgelerin olup olmadığı sorulabilirdi ama o bile yapılmadı” dedi. Türemen, “Başsavcının, belgenin doğruluğuyla ilgili CHP’nin banka hesapları ve parti defterinde inceleme yapması gerekiyordu. Ancak aradan 8 ay geçti, halen bir hareketlilik göremiyoruz. Kimse kendi ideolojik takıntılarına göre davranamaz. Yargıçlar kendilerinden de bağımsız olmak zorundadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni bir başvuru için hazırlanıyorum” diye konuştu

İP’YE DE DOKUNULMADI
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, İşçi Partisi'nin, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve terör örgütü kurmak ve terör estirmek suçundan yargılanan çok sayıda yöneticisi bulunmasına rağmen, bu parti hakkında hiçbir dava açmadı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.