Bu savcıyla övünmesin de ne yapsın

Bu savcıyla övünmesin de ne yapsın
Ergenekon sanığı Doğu Perinçek’in önceki günkü duruşmada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın partileri hakkında kapatma davası açmaması ile övünerek, “Çırpınıyorlar, Yargıtay Cumhuriyet savcısına dosyalar gön

Murat ALAN'ın haberi...

Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olmak iddiasıyla tutuklu yargılanan Ergenekon sanığı Doğu Perinçek’in önceki günkü duruşmada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın partileri hakkında kapatma davası açmaması ile övünmesi dikkat çekmişti. Perinçek Ergenekon davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ile girdiği polemik sırasında, “Çırpınıyorlar, Yargıtay Cumhuriyet savcısına dosyalar gönderiyorlar. Açmıyor Yargıtay Başsavcısı (kapatma davasını)” şeklinde sözler sarf etmişti. Perinçek’in Başsavcı Yalçınkaya ile övünmekte pek de haksız olmadığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ergenekon davası kapsamında 7 yöneticisi “Silahlı terör örgütü kurmak, cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak” suçundan yargılanan İşçi Partisi (İP) hakkında 6 adet suç dosyası gönderdiği fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın gönderilen bu dosyalar hakkında hiçbir işlem yapmadığı belirlendi.

İŞTE SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ KURMA İLE SUÇLANAN 7 YÖNETİCİ
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyalarda Ergenekon iddianamesinde İşçi Partisi yöneticilerine yöneltilen suçlamaların belgeleri olduğu belirtiliyor. Ergenekon terör örgütüne yönelik hazırlanan 1. iddianamede İşçi Partisi’ne yönelik birçok suçlama bulunuyordu. Parti’nin 9 ayrı yöneticisi bu davadan sanık durumunda. Bu yöneticilere yönelik suçlamalar şöyle:
- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek: Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, açıklanması yasak belgeleri temin etme.
- İP Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem: Silahlı terör örgütüne üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, açıklanması yasak belgeleri temin etme.
- İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever: Silahlı terör örgütüne üye olma, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik.
- İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Dr. Serhan Bolluk: Silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme.
- İP Merkez Karar Kurulu Üyesi M. Adnan Akfırat: Açıklaması yasak belge temin etme ve silahlı terör örgütüne üye olma.
- İP Genel Merkez Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek: Silahlı terör örgütüne üye olma, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme.
- İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi Üyesi Hayati Özcan: Silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri çalma veya tahsis edildiği yerden başka yerde kullanma, açıklanması yasak belgeleri temin etme. 

İP’TE RUHSATSIZ SİLAHLAR VE DEVLETİN ÇOK GİZLİ BELGELERİ BULUNDU
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla İşçi Partisi’nde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız silah, birçok örgütsel içerikli doküman, Genelkurmay Başkanlığı ve değişik askeri şahıslar ile MİT Müsteşarlığı’na ait çok sayıda gizli ibareli belge bulunmuştu. Bu belgelerden bir tanesinde "çok gizli kopya" ibaresi bulunan ve İşçi Partisi karargâh evlerinin anlatıldığı tespit olunmuş, gizli ibareli belgede; İşçi Partisi’nin gizli bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlendiği ortaya çıkarılmıştı. Parti’de bulunan bir krokide Yargıtay’a baskın yapılacağı planlarının da yapıldığı belirlenmişti.

ERGENEKON YUVASI GİBİ
İşçi Partisi yöneticilerinin kirli ilişkileri bununla da bitmiyor. İP Genel Sekreteri Av. Nusret Senem, İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal Temsilcisi Hayati Özcan’ın örgütle irtibatlı oldukları ve telefonda örgütsel içerikli görüşmeler yaptıkları savcılıkça tespit edilmişti. Bu bağlantıların anlaşılması üzerine örgütsel içerikli delillerin elde edilmesi amacıyla mahkemeden arama kararı alınmıştı.

MİT BELGELERİN GERÇEKLİĞİNİ ONAYLADI
İşçi Partisi’nden çıkan gizli belgeler ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın MİT Müsteşarlığı’na yazı yazarak belgelerin doğruluğu hakkında onay istediği, MİT’in cevabında söz konusu belgenin MİT Müsteşarlığı tarafından tanzim edildiği ve bu nüshanın Genelkurmay Başkanlığı’na sunulan nüshanın bir sureti olduğunun belirtildiği kaydedildi.

AK PARTİ’YE YOUTUBE’DEN DAVA AÇMIŞTI
AK Parti’nin kuruluşundan 7 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılmış bir röportajı Youtube adlı paylaşım sitesinden alıp, “Erdoğan’ın gerçek yüzü” başlığıyla AK Parti’ye karşı açtığı kapatma davasında delil olarak kullanan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca İşçi Partisi ile ilgili gönderilen 6 dosyayı ise adeta Perinçek’in itirafını desteklercesine işleme almaması manidar bulundu.

DOĞU PERİNÇEK, DURUŞMADA NE DEMİŞTİ?
Önceki gün Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumunda çapraz sorgusu tamamlanan İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’na savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in İşçi Partisi ile ilgili sorduğu sorulara sinirlenerek söz alan Ergenekon sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın kendileri hakkında Ergenekon savcılarınca gönderilmiş çok sayıda dosya olmasına rağmen hiçbir işlemin yapılmadığını belirterek “Bu soruyu soramaz. İtiraz ediyorum beni dinleyeceksiniz. İP yasal bir partidir. Çırpınıyorlar, Yargıtay Cumhuriyet savcısına dosyalar gönderiyorlar. Açmıyor Yargıtay Başsavcısı (kapatma davasını)”demişti.

***

800 kişiye soruşturma açtırmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın AK Parti’ye açılan kapatma davası ardından halktan gelen tepkilerin büyük bölümünden şikayetçi olduğu belirlendi. Eleştiriye tahammülsüzlüğünü ortaya koyan Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti’ye kapatma davası açmasının ardından çeşitli kanallarla Savcılığa tepkisini ulaştıran 800 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü, 11 kişiye de dava açıldığı belirlendi. Yalçınkaya’nın hışmına uğrayan son mağdur Şanlıurfa’dan çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya, AK Parti hakkında kapatma davası açmasının ardından internetten mesaj göndererek, hakaret ettiği iddia edilen bir kişi hakkında, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianamede, Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesi’ne, AK Parti'nin kapatılması talebi doğrultusunda dava açmasından üç gün sonra O.Ç'nin, Yargıtay’ın e-posta adresine mesaj gönderdiği belirtildi. İddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda IP numarası belirlenen ve bu yolla kendisine ulaşılan O.Ç'nin, talimatla alınan savunmasında, mesajı kendisinin gönderdiğini kabul ettiği kaydedildi. “Suçlamaları reddeden O.Ç'nin, demokrasi adına duygularını söylediği” yönünde ifade verdiği belirtildi. İddianamede, Şanlıurfa'da ikamet eden O.Ç'nin, “kamu görevlisine görevinden dolayı e-mail yoluyla hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Dava, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde 17 Mart 2008’de dava açmıştı. Başsavcı, Gül’ü de aralarına alarak AK Parti’den 71 kişinin siyasetten yasaklanmasını istemişti. Anayasa Mahkemesi AK Parti’nin kapatılmasını 6’ya 5 reddetmişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.