Şaşırtan tesadüf!

Şaşırtan tesadüf!
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan, ancak hiç cezaevine girmeden hastaneye kaldırılan ve 48 gündür hastanede bulunan Mehmet Haberal'ın tedavisi ile ilgilenen ekipte CHP'li Necla Arat'ın kızı Doç.Dr. Alev Arat'ın da bulunduğu öğ

48 GÜNDÜR HASTANEDE
Necla Arat’ın kızı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde Eko Laboratuarı’nda uzman tabip olarak görev yapıyor. Alev Arat’ın Haberal’ın tedavisi ile ilgilenen 10 kişilik ekip içersinde yer aldığı bildirildi. Arat’ın, Haberal’ın 48 gündür hastanede yatırılmasında katkısı olup olmadığı bilinmezken; Alev Arat’ın annesi CHP’li Necla Arat, Ergenekon savcıları tarafından darbe planlarının bir ayağı olduğu belirtilen Cumhuriyet mitinglerinin mimarlarından birisi. Arat, Türkan Saylan ve Nur Serter ile darbe çığırtkanlığı yapılan Cumhuriyet mitinglerini organize etmişti. Arat, Ergenekon operasyonlarına karşıtlığı ile tanınıyor. 

CİDDİ BİR RAHATSIZLIĞI YOK
Ergenekon terör örgütünün 12. dalgası kapsamında 17 Nisan günü tutuklanan Haberal, göğüs ağrısı şikâyetiyle İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne getirildi. Haberal, yoğun bakıma alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra anjiyo yapıldı. Ancak Haberal'ın yoğun bakımda kalmasını gerektirecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştı. Yapılan tetkiklerde herhangi bir enzim değişikliği olmadığı belirlenmiş, anjiyo sonrasında da damarlarda girişim gerektirecek herhangi bir kritik darlık tespit edilmemişti. Bazı uzmanlar, bu durumdaki bir hastanın 8 gün yoğun bakımda kalmasının doğru olmadığını savunmuştu. Haberal daha sonra 3. serviste odaya çıkarılırken tedavisi burada sürüyor. 

10 doktor ilgileniyormuş!
Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Erhan Kansız, Haberal’ın birden çok sağlık sorunu sebebiyle hastanelerinde yatışının devam ettiğini belirtirken, bu sorunların ne olduğunu söylemek istemedi. Haberal’ın sağlığı ile ilgilenen 10 doktor olduğunu kaydeden Kansız, Alev Arat’ın da tedavinin bir döneminde sözkonusu hasta ile ilgilendiğini belirtti. Kansız, Haberal’ın 7 hafta daha hastanelerinde tedavi göreceğini kaydetti.

Sezer’in rektörleri devleti böyle zarara uğratmış
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atamasını yaptığı iki rektör, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bütçeye gelir kaydedilmesi gereken paraları başkanları oldukları vakıf kasasına aktararak devleti toplam 732 bin 481 TL zarar uğrattıkları belirlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) üniversite kasasına girmesi gereken paranın rektörün başkanı olduğu vakfa aktarılarak devletin dolandırıldığı tespit edildi.

Sayıştay Denetçileri’nin Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin gelir evrakında yaptığı inceleme sonrasında 2007 yılı güz dönemi kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt ücretlerinin karşılığı alınan bedellerin bir kısmı ile mezun olanların diploma bedelleri karşılığı olarak yatırılan tutarların bir bölümünün kurum bütçesine gelir kaydedilmediği görüldü. Bütçeye gelir kaydedilmesi gereken bağışların böyle yapılmayarak 5072 sayılı kanunun 2. maddesinde belirtilen ilkelere aykırı olarak vakıf hesabında toplandığı belirlendi.

Yasadışı şekilde yönetiminde ve mütevelli heyetinde tamamen üniversite rektörü idareciler ve personelinin bulunduğu, Afyon Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfının hesabına yatırılan paranın tutarının toplam 732 bin 481 TL olduğu; bu meblağ tutarında kamu zararı oluştuğu belirtildi.

Bu zararın 573 bin 971 TL’sinden eski Rektör Rektör Halim Sözbilir, İİBF Öğretim Görevlisi ve Vakıf Başkan Vekili Hasan Hüseyin Bayraklı, İİBF Dekan vekili Kemalettin Conkar, Genel Sekreter Mehmet Tabak ve İİBF Öğretim Görevlisi Tekin Yenigün toplu olarak sorumlu tutuldu. Oluşan kamu zararının 158 bin 510, TL kısmından ise yeni rektör Ali Altuntaş, İİBF Öğr. Gör.-Vakıf Bşk. V Hasan Hüseyin Bayraklı, İİBF Dekanı-Üye Kemalettin Conkar sorumlu olarak gösterildi.

HAKAN GÜNDÜZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.