Peşkeşte CHP imzası

Peşkeşte CHP imzası
Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi konusundaki tartışmalar devam ediyor. Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda; “Bu toprakları İsrail’e peşkeş çekmeye niyetliyseniz referanduma gidelim” diye feryat eden CHP lide

Hasan TOSUN'un haberi...

MEĞER BAYKAL PEŞKEŞE GÖZ YUMMUŞ!..

Gazze’deki İsrail vahşetinin yaşandığı dönemlerde Hamas düşmanı kesilen CHP’lilerin bugünlerde İsrail karşıtı safta yer almaları dikkat çekiyor. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin “İsrail’e peşkeş çekildiğini” ileri süren CHP lideri Deniz Baykal’ın, 23 Şubat 1996’da imzalanan ve Siyonist İsrail’e hizmet eden Türkiye-İsrail Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması’nın yapıldığı 52. Hükümet döneminde (30 Ekim 1995 - 6 Mart 1996) Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğu öğrenildi. Bugün İsrail’e karşı çıkıyormuş gibi görüntü oluşturan Baykal’ın, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve İkinci Başkanı Çevik Bir ile İsrail Savunma Bakanı David İvry arasında İsrail’de imzalanan ihanet anlaşmasına itiraz etmediği ortaya çıktı.

GAZZE’Yİ HATIRLADILAR
CHP, Meclis Genel Kurulu gündemindeki Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve ihale işlemleri ile ilgili tasarıya sert tepki gösteriyor. Tasarıyı “Ver-kurtul” yasası olarak nitelendiren CHP, tasarının yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını dile getiriyor. Gazze’deki İsrail vahşetine sessiz kalan ve Filistin halkının temsilcisi Hamas’ı terörist olarak gören CHP’liler, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesinin gündeme gelmesi üzerine birden Gazze dostu oluverdi. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, tasarıyı Türkiye’nin Güneydoğu’sunda ikinci bir Gazze olacağını belirterek, “Bu tasarıyı yasalaştırdığınızda ülkemizde ikinci bir Gazze’yi bizzat yaratmış olacaksınız” demesi dikkat çekti.

ASIL PEŞKEŞ ASKERİİŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARIDIR
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli Binbaşı Yakup Evirgen, Vakit’e yaptığı açıklamada, 1990’lı yıllarda Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaların hep İsrail lehine işlediğini söyledi. 1996 yılında Türk-İsrail Askerî Eğitim ve İşbirliği Anlaşması’yla Türkiye’nin hava sahasının İsrail’e peşkeş çekildiğini söyleyen Evirgen, şunları söyledi: “Nisan 1996’da 8 adet İsrail F-16 uçağı Konya semalarında eğitim uçuşu yapmıştır. Bu tarihten itibaren eğitime ilave olarak her yıl Türk-ABD-İsrail uçaklarının katıldığı birleşik hava tatbikatları yapılmıştır. Siyasilerin geçmişte yaptıkları ile bugün yaptıkları arasında çok fark vardır. Geçmişte yaptıklarını unutan siyasiler, bugün sırf muhalefet olsun diye bazı şeylere karşı çıkıyor. Bunu anlamlı bulmuyorum. 1996 tarihli askeri eğitim ve işbirliği anlaşması asla muhalefet görmedi. Bu anlaşmalardan Türkiye lehine işleyen hiçbir şey yok. Bu anlaşmalardan Türkiye’nin ne kazandığı sorgulanmalıdır.”

İŞTE O ANLAŞMANIN İÇERİĞİ
Yıllardır Türkiye’nin aleyhine işleyen Türkiye-İsrail Askerî Eğitim ve İşbirliği Anlaşması’nın içeriği şöyle:
¥ İsrail uçaklarının eğitim amaçlı olarak Türk hava sahasını kullanması.
¥ İsrail ve Türk donanmalarının Akdeniz’de ortak tatbikat düzenlemeleri.
¥ İki ülke istihbarat birimlerinin işbirliği yapması.
¥ Ortak eğitim yapılması.
¥ Askeri eğitim alanında karşılıklı bilgi ve deneyimlerin değişimi.
¥ Askeri akademiler ve karargâhlar arası karşılıklı ziyaretlerin yapılması.
¥ Savaş gemilerinin karşılıklı ziyaretler yapması
¥ Askeri, sosyal ve kültürel alanlarda bilgi ve personel değişimi ile askeri tarih, müze ve arşiv konularında işbirliği.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.