Uzan’dan ETÖ'cülere ‘paletleri çalıştırın’ ricası!

Uzan’dan ETÖ'cülere ‘paletleri çalıştırın’ ricası!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın, 2004 Yerel Seçimleri öncesi Ergenekoncularla yaptığı görüşmenin ayrıntıları Ergenekon ek delil klasörlerinde bütün detayıyla gözler önüne seriliyor. Cem Uzan, Levent Ersöz’e “Paşam paletleri bir

Murat ALAN'ın haberi...

İmar Bankası ve Adabank’ı hortumlayarak devleti 10 milyar dolara yakın zarara uğratan, bu sebepten babası ve abisi 6 yıldır firari olan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın, 2004 Yerel Seçimleri öncesi Ergenekoncularla yaptığı görüşmenin detayları Ergenekon ek delil klasörlerinde bütün detayıyla ortaya çıktı.
Uzan’ın 28 Şubat benzeri bir operasyon yapıldığı taktirde seçimlerde AK Parti’nin beklenen oy oranının çok çok altında bir oy alacağını söylediği belirlendi. 

“PAŞAM PALETLERİ BİR ÇALIŞTIRSANIZ BU RAKAMLAR ÇIKMAZ”
Bir zamanlar “Açın Türkiye’nin önünü Genç Parti geliyor” diyerek özgürlük ve demokrasi nutukları savuran, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiye zarar verdiğini iddia eden Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın darbe amaçlayan Ergenekoncularla görüştüğü, hatta AK Parti’nin zaferlerle çıktığı 2004 Yerel Seçimleri öncesinde yaptıkları bir görüşmede “Paşam paletleri bir çalıştırsanız aslında... ben size parmağımı kesmeye iddiaya girerim bu rakamlar çıkmaz” dediği öğrenildi. 

“BİZ NE VARSA VE NE GEREKİYORSA YAPARIZ”
Emekli Org. Hurşit Tolon’un evinde ele geçirilen ve Ergenekon iddianamesi ek delil klasörlerine giren bir görüşme, batık bankalarıyla ülkeyi zarara uğratan Uzanlar’ın demokrasi ve özgürlük anlayışını gözler önüne serdi. 
İddianame eklerinde yer alan ve illegal Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun (CÇG) Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve ekibine sunulmak üzere hazırladığı raporda ilginç ayrıntılar var. 
Ergenekon sanıkları eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Cem Uzan’ın bir dönem sağ kolu olan Hayrullah Mahmut Özgür, SESAR Başkanı İsmail Yıldız ve Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın 21 Ocak 2004 tarihinde yaptıkları görüşmede K. Değirmenci kod adlı İsmail Yıldız, 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 57, Genç Parti, CHP ve DYP’nin ittifak kursalar dahi yüzde 38’i geçemeyeceğini belirtiyor. Video çözümlemesinde Cem Uzan, Yıldız’ın seçim araştırmasına sinirleniyor ve Ersöz’e dönerek “Paşam paletleri bir çalıştırsanız aslında. Ben hiçbir şey bilmiyorsam DYP’nin İstanbul’unu biliyorum, ben sizinle parmağımı kesmeye iddiaya girerim bu rakamlar çıkmaz” şeklinde konuşuyor. 
Ersöz ise kendilerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Biz ne varsa ve ne gerekiyorsa yaparız. Ama önemli olan grubun, buranın ve sizin ayakta kalmanız. Bu zaten ülkenin ayakta kalması demektir” diyor. 

İŞTE O GÖRÜŞME:

K.DEĞİRMENCİ (İsmail Yıldız): DYP’nin, CHP’nin, Genç Parti’nin çok iyi hazırlanıp çok iyi bir propaganda yaptığını düşünürsek alabileceği oy % 38, olmadığını düşünürsek AKP sildi süpürdü, oy oranının % 54’te kalacağını söylüyorum. Şu anki oy oranı % 57’lerde. 
Cem Uzan: Paşam, paletleri bir çalıştırsanız aslında. Ben hiçbir şey bilmiyorsam DYP’nin İstanbul’unu biliyorum, ben sizinle parmağımı kesmeye iddiaya girerim bu rakam çıkmaz. 
(...)
Başkan (Levent Ersöz): Şimdi kendinize iyi bakın... Biz ne varsa, ne gerekiyorsa yaparız. Ama önemli olan grubun, buranın ve sizin ayakta kalmanız. Bu zaten ülkenin ayakta kalması demek.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.