Haberal, Mukaddes’in ‘bizden’ dediği mahkemede

Haberal, Mukaddes’in ‘bizden’ dediği mahkemede
Ergenekon Terör Örgütü davasının sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un “bizden” dediği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, yarın bir başka Ergenekon davası sanığı olan Mehmet Haberal’ın ta

Tutuklama kararının ardından bir gün bile hapishanede yatmadan hastaneye kapağı atan Mehmet Haberal, tam 50 gündür İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde tutuluyor. Avukatlarının tutuksuz yargılanma talebini değerlendirecek olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un “bizden” dediği mahkeme olması dikkat çekiyor. Bu durum, “Tolun’u tahliye eden hâkim Haberal’ı da tahliye edecek mi?” sorularını akla getirdi. Bilindiği gibi Mahkeme Başkanı Nejat Ede, daha önce Hurşit Tolon için tahliye kararı vermişti.

HEPSİ DE 12'DEN VURMUŞ!
Ergenekon tutuklusu Hurşit Tolon’u “delil yetersizliği” gerekçesi ile tahliye eden mahkemenin dosyası bir hayli kabarık. Ergenekon davası kapsamında tutuklanan ve daha sonra sağlık durumunun kötü olduğu gerekçesi ile tahliye edilen Şener Eruygur’un eşinin, skandal bant kaydında ‘Bizden’ diye bahsettiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce de verdiği pek çok ‘skandal’ kararla gündeme gelmişti. Eruygur, tahliye olduktan sonra Kadıköy’de bir cafede gezerken görülmüştü.

“12 VE 14. MAHKEMELER BİZDEN”
Mukaddes Eruygur’un itirafları, sadece Eruygur’un değil, Ergenekon sanığı Tolon’un da salıverilmesinin arka planını gözler önüne sermişti. Mukaddes Eruygur, eşinin tahliye edilmesi olayını anlatırken, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek, “12 ve 14. Mahkemeler bizden” diye konuşmuştu. Mukaddes Eruygur’un ‘Bizden’ dediği 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Org. Hurşit Tolon'u tahliye eden mahkemeydi. 

TARTIŞMALI KARARLARI
Aynı mahkemenin önceki yıllarda uyuşturucu kaçakçısı Mehmet Ali Yılmaz’ın suçunu, teşekkülden çıkarıp bireysel kaçakçılık suçuna dönüştürdüğü, bu konunun Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan 400 sayfalık raporda anlatıldığı ortaya çıkmıştı. Mahkemenin ayrıca, ‘Patroniçe’ diye tanınan Diyarbakırlı bir uyuşturucu imalatçısını da tahliye ettiği belirtiliyor.

Üsame Karakış / Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.