O, yılın öğrencisi ama...

O, yılın öğrencisi ama...
Türkiye’de dini inançları gereği başörtüsü takan öğrenciler okullara alınmayarak, dünyanın ‘en ilkel’ yasaklarından birine maruz kalırken, İngiltere’de başörtülü Müslüman bir yüksek lisans öğrencisi “Yılın Öğrencisi&rdqu

Mehmet Nedim ASLAN'ın haberi...

YETİMLER İÇİN DE GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR

İngiltere’nin Leicester kentindeki Leciester Üniversitesi’nde ekonomi-işletme yüksek lisansı (MBA) yapan üç çocuk annesi Munira Panjvani isimli başörtülü Müslüman öğrenci üniversite tarafından MBA dalında “2009 Yılı Öğrencisi” seçildi. Dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerin Leicester’daki hayata alışmaları konusundaki yardımları dolayısıyla 2009’un “Yılın Öğrencisi” seçilen Panjvani, aynı zamanda ailesinin İngiltere’ye gelmeden önce yaşadığı Malavi’deki yetim çocuklar için de bir yardım kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyor. 

LEICESTER ÜNİVERSİTESİ ÖVDÜ
Öte yandan Leicester Üniversitesi’nin web sitesinde “Engellerin Üzerinden Gelmek” başlığıyla “Yılın Öğrencisi” Panjvani’nin mücadeleci hayat hikayesi övüldü. Beş çocuklu ailenin en büyük kızı olan Munira Panjvani, ailesi tarafından akademik bir kariyer yapmasına izin verilmedi ve 18 yaşında evlendi. Kocasının eğitime verdiği önem sayesinde, yarıda bıraktığı eğitimini tamamlayan Panjvani, çalıştığı işlerde büyük bir başarı elde etti ve kısa sürede üst basamaklara tırmandı. 

ANNE, İŞ KADINI, ÖĞRENCİ VE GÖNÜLLÜ...
1999’da kocasının iş değişikliği nedeniyle Birmingham’dan Leicester’a taşınan Panjvani, küçük oğlunun hastalanması üzerine işini bıraktı. Oğlunun iyileşmesinden sonra 2003’te kendi işini kurdu. Düğün ve nişan pastaları yapan bir işyeri açan Panjvani, diğer taraftan da el yapımı bir mücevher dükkanı açtı. 3 çocuk annesi ve iki işletme sahibi olan Panjvani, aynı zamanda Leicester Üniversitesi’nde başarılı bir şekilde yüksek lisans eğitimi yapıyor. Anne, iş kadını ve öğrenci olarak büyük başarılara imza atan Panjvani, 30 yetim çocuğun bakıldığı Malavi’deki bir yetimhane için bağış toplayan hayır kuruluşunda da gönüllü olarak çalışıyor.

Ulusal ya da uluslararası bir organizasyonda yönetici olarak çalışma kariyeri hedefi olan Munira Panjvani, üniversitedeki yabancı öğrencilere de İngiltere yaşamına adapte olmaları konusunda yardımlarda bulundu. Munira Panjvani, yüksek lisansının yaşamına büyük bir katkı sağlayacağını, ancak bunun bir başlangıç olduğunu ve gördüğü eğitimi pratiğe dökmek istiyor. Üniversitenin web sitesinde hayat hikayesi yayınlanan Panjvani şöyle diyor: “Hayallerinin peşinde koşmak için herkes doğru araçlara ve seçeneklere sahip olmayabilir, ancak hepimiz bu hayalleri gerçekleştirme kapasitesine sahibiz.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.