Kirli ticaret!

Kirli ticaret!
Büyük tröstlerin pek çok alanda faaliyet gösterme isteği garip çelişkilere de yol açıyor. Anadolu Grup, bir yandan Türkiye’nin en büyük bira üreticisi olan kendi şirketi Efes Pilsen ile pazarın yüzde 86’sına bira satarken, diğer yandan da Anad

HER GÜN 10 MİLYON 51 BİN 827 LİRALIK BİRA SATIYOR
Her gün meydana gelen pek çok ölümlü trafik kazasında boş bira şişeleri görüntüye girerken, alkol tedavisi hızla artıyor ve bunun yanında da ülkenin en büyük bira üreticisi Efes Pilsen inanılmaz paralar kazanıyor. Yaklaşık 40 yıldır bira üretimi gerçekleştiren Efes Pilsen, Türkiye’deki bira pazarında neredeyse tek hakim durumunda bulunuyor. Şirketin 2008 yılı faaliyet raporu ile 2009 birinci çeyrek raporuna göre, Efes Pilsen 2008 yılında 22 milyon 600 bin hektolitre bira satışı gerçekleştirip, 3 milyar 668 milyon 917 bin lira ciro sağladı. Bu rakamlar, Efes Pilsen'in geçtiğimiz yıl her gün 10 milyon 51 bin 827 (10 trilyon) liralık, her saat de 418 bin 826 (418.8 milyar) liralık bira sattığını gözler önüne serdi. Efes Pilsen, 2009 yılının ilk üç aylık döneminde dış satışlarla birlikte 394 milyon 600 bin liralık bira satışı gerçekleştirdi. Şirketin net kârı 86.8 milyon TL seviyesine ulaştı. Rapordaki verilere göre Efes Pilsen, bir şişe bira satışından yüzde 67.2 brüt, yüzde 45.5 net kâr elde etti.

BİR ŞİRKETİ DE ALKOL TEDAVİSİ UYGULUYOR
Anadolu Grup, Efes Pilsen ile içki pazarında bu muazzam satışları gerçekleştirirken, grubun sağlık sektöründeki şirketi ise hastane hizmetleri içerisinde alkoliklere yönelik hizmet veriyor. Ülke çapındaki 10’u aşkın Anadolu Sağlık Merkezleri’nde açılan “erişkin psikiyatrisi” bölümlerinde pek çok ruhsal hastalığın yanısıra, alkol bağımlılığı tedavisi de gerçekleştiriliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nin hasta bilgilendirme broşürlerinde de alkolün yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekiliyor.

MEHMET YILDIZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.