Camileri tahrip ediyor, "şeytan" imzası atıyordu

Camileri tahrip ediyor, "şeytan" imzası atıyordu
Cami hırsızı 'şeytan'a rekor para cezası...

Sakarya'da girdiği caminin imam odasından cami derneği için toplanan 150 TL'yi çalan, hırsızlık için girdiği bir başka camiye de zarar veren Süleyman Tanyeli (28), 1 yıl 8 ay hapis 6 bin TL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Tanyeli'nin hapis cezalarını da paraya çevirerek 18 bin TL ödemesine karar verdi. Tanyeli, cezayı 24 taksitte ödeyecek. Tanyeli'nin hırsızlık için girdiği Serdivan ilçesindeki bir camide imam odasının camına 'şeytan' sözcüğü yazdığı tespit edilmişti.

Tekeler Mahallesi'ndeki Hüseyin Şen Camisi'nden 8 Mayıs 2009 tarihinde para çalarken kendisini yakalayan imamı tornavidayla yaralayan Tanyeli, cemaat tarafından etkisiz hale getirilerek güvenlik görevlilerine teslim edilmişti. Yapılan incelemelerde dokuz ayrı camideki hırsızlık olayının da faili olduğu belirlenen zanlı, Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Süleyman Tanyel, Basri Kadurak Camisi'nin imam odasının pencere menteşelerini kırıdıktan sonra buradaki 150 TL'yi çalmak ve Hacı Muazzez Camisi imam odasının kapı camını sökerek hırsızlığa teşebbüs etmekten yargılandı. Hakkındaki suçlamaları kabul eden Tanyeli, yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu, işsiz kaldığı için hırsızlık yaptığını savundu. Mahkeme, sanık Tanıyeli'yi Basri Kadurak Camisi'nde ibadethaneye ayrılmış yerden hırsızlık suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına, ibadethaneye zarar verme suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın kişisel, sosyal durumu, geçmiş hali ve suç sonrasındaki yargılamada yansıttığı durumu ile soruşturma kapsamında birden fazla fiilden takibata uğratıldığının değerlendirilmesi neticesinde 'hakkaniyet ve adalet duyguları ölçütleri muvacehesinde cezasında seçenek tedbir uygulamasına' karar vererek iki ayrı suç için verilen hapis cezaları toplam 12 bin TL para cezasına çevirdi. Tanyeli, ayrıca hırsızlığa teşebüs suçundan da 6 bin TL para cezasına çarptırılınca toplam 18 bin TL ödemesine karar verildi. Mahkeme, para cezalarının 24 eşit taksitle ödenmesine hükmetti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.