'Ergenekon'un aktif olduğu ortaya çıktı'

'Ergenekon'un aktif olduğu ortaya çıktı'
Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen yeni bir "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın deşifre olduğunu işaret eden Hukukçular Birliği Başkanı Sinan Kılıçkaya, Ergenekon yapılanmasının dağılmış pozisyonda olmadığının aksine aktif bir şekilde çalışıldığının

"Ergenekon soruşturmasının haklılığı, ne kadar ciddi olması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır." diyen Kılıçkaya, TSK'nın başlattığı soruşturmanın sözde veya usülde kalmaması gerektiğini vurguladı. 

CİHAN muhabirine açıklamalarda bulunan Kılıçkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ergenekon yapılanması faaliyetlerini durdurmuş veya dağılmış pozisyonda değil. Bu planın Ergenekon'dan sonra yapıldığı görülüyor. Dolayısıyla Ergenekon hala faal ve aktif vaziyette olduğu ortaya çıktı. Ergenekonun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çok ciddi bir şekilde sızması ve yapılanması var. Bugün TSK'nın komutanlarına düşen görev, Ergenekon'la ilişkili kişileri ayıklamaktır. Aksi halde TSK'ya karşı duyulan güven kaybolacak ve yıpranmaya neden olacaktır. TSK'nın emir komuta zinciri de bertaraf edilecektir. En büyük zararı TSK görür." 

Plan incelendiğinde hiçbir kural tanınmadığı, her türlü yola girilebildiğinin görüldüğünü anlatan Kılıçkaya, yapılmaya çalışan şeyin de Türkiye'nin menfaatine değil tam tersine Türkiye'nin kaos ortamına sürüklenmesine çalışıldığını belirtti. Kılıçkaya, milliyetçilikten dem vurmalarına karşın sadece örgütün kendi amaçlarının gerçekleşmesi, kendi gücünü koruma adına Türkiye'yi kaosa sürüklemekten, çöküşe, batığa sürüklemekten hiç çekinilmediğinin görüldüğünü vurguladı.

TSK'nın konuya ilişkin soruşturma başlatmakla çok isabetli bir karar aldığına dikkat çeken Kılıçkaya, "Bu tür soruşturmalar tabi sözde veya usülde kalmamalıdır. Ergenekona karışmış mensuplarını çıkarmak adına ciddi bir çalışma yürütmelidir. Yargıya düşen görev de vardır. Ergenekon soruşturmasının haklılığı, ne kadar ciddi olması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu arada hükümetin yürütmenin içinde, siyasi parti olarak kendi bünyesinde Ergenekon'la ilişkili olanları tespit edip ayıklaması gerekiyor. Aynı şekilde bürokrasi içerisinde de Ergenekon'la ilişkisi olan insanlar varsa bunların bir an önce açığa çıkarılması ve yargılanması lazım." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.