NTV’den ilginç aramalar

NTV’den ilginç aramalar
Vakit gazetesinin ulaştığı TBMM Araştırma Komisyonu Resmi Raporu, NTV Yurt Haber Servisine ait olduğu tespit edilen 0212 335 41 .. numaralı telefondan muhabir Güneş’in kaza öncesinde 14:34’den başlayarak 18:58’e kadar tam 113 defa arandı

BELGEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Vakit’in ele geçirdiği belgeye göre; NTV Yurt Haber Servisi, 60’ı kazadan önce olmak üzere Güneş’i toplam 113 defa aramış!.. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz NTV Haber Koordinatörü Mustafa Hoş, arama yapılan telefonun kendilerine ait olduğunu doğrulayarak olayla ilgili gerekli araştırmayı yapacaklarını söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Resmi Raporlarına göre, helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in NTV haber kanalından kaza öncesinde defalarca arandığı tespit edildi. 

RESMİ KAYITLARA GÖRE KAZA ANI
BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş’tan saat 14.35’te alan Bell tipi helikopter Çağlayancerit’ten Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanmıştı. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi gelmişti. 

KAFALARI KARIŞTIRAN ESRARENGİZ TELEFON TRAFİĞİ
Kaza yapan helikopterin havalanış saati resmi belgelere göre 14:35 tespit edilirken, NTV Yurt Haber Servisine ait olduğu ortaya çıkan 0212 335 41 .. numaralı telefondan İHA muhabiri İsmail Güneş’in kaza öncesinde 14:34’den başlanarak 18:58’e kadar 113 defa arandığı ortaya çıktı. 

MUHABİR GÜNEŞ KAZA ÖNCESİ NEDEN 60 DEFA ARANDI?
113 aramanın 60’nın helikopterin havalanmadan önce başlayıp kaza anına kadar sürmesi komisyon üyeleri tarafından dikkat çekici bulunurken, muhabir Güneş’in telefonunun açık olmasına karşın aramalarda sadece 2 sn.’lik görüşmenin tespit edilmesi ise dikkat çekti. 

NTV Haber Koordinatörü Mustafa Hoş Vakit’e yaptığı açıklamada, 0212 335 41 .. numaralı telefonun kendilerine ait olduğunu doğruladı. Bir gazeteci refleksi olarak kaza bilgisiyle birlikte muhabir Güneş’in aranmasının gayet normal olduğunu iddia eden Hoş’a, ‘Elbette normal ancak helikopter henüz havalanmadan ve kaza yapmadan kayıt altına alınan 60 aramadan söz ediyoruz. Bunun açıklamasını bekliyoruz’ dediğimizde ise Hoş, “Sonuçta bir komisyon raporundan söz ediyoruz. Bir hata olması mümkün. Biz de gerekli araştırmalarımızı yapacağız” dedi. ‘Resmi kayıtlardan’ bahsettiğimizi hatırlattığımızda ise Hoş, “Her resmi kayıt da doğru çıkmayabilir” cevabını verdi.

YENER DÖNMEZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.