Evrenesoğlu TSK’nın emrinde

Evrenesoğlu TSK’nın emrinde
“İrticayla Mücadele Eylem Planı”nda ismi geçen ve kullanım için her an kenarda olduğu belirtilen İskender Evrenesoğlu’nun TSK ile ilginç bağlantısı ortaya çıkarken geçmişinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) saflarında yeraldığı da belirlendi.

İŞTE SAHTE PEYGAMBERİN ŞAKLABANLIKLARI-İZLEYİN

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan eski asker avukat Serdar Öztürk’ün bürosunda ele geçirilen ve Nisan 2009'da Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan planın “Medya Faaliyetleri” bölümünde geçen İskender Evrenesoğlu’nun ismi pek çok insanı şaşırttı. Kirli planda, İskender Evrenesoğlu’nun adı şöyle geçiyordu: “İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG’ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacaktır.”
Allah’ı gördüğünü, onunla konuştuğunu, onun sözleriyle yeni bir kitap yazdığını ileri süren İskender Evrenesoğlu ilginç bir kişilik olmasının yanı sıra dikkat çekici bir geçmişe de sahip.
Eski Türkiye İşçi Partili ve Devlet Planlama Teşkilatı çalışanı olan İskender Evrenesoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mesafe koyduğu ve kitaplarının hiçbir bilimsel değerinin olmadığını açıkladığı bir isim. ABD’de yaşayan Evrenesoğlu’nun, TSK’da görevli üst düzey bazı komutanlarla da ilişkili olduğu belirtiliyor.

TÜMAMİRAL ALİ DENİZ KUTLUK’LA YOLLARI KESİŞİYOR
2008 yılında Chronicle Dergisi'nin 11. sayısında yer alan bir haber, eski TİP’li Evrenesoğlu’nun, Tümamiral Ali Deniz Kutluk ile yollarının kesiştiğini ortaya koyuyor. Yayınlanan haberde şu satırlara yer verilmiş: “Uzun yıllardır ABD'de yaşayan İskender Evrenesoğlu'nun Türkiye'deki en yakın adamı Günvar Çulhaoğlu'dur. Çulhaoğlu, 1992 yılında Hafize Zümrüt Kutluk ile evlenmiştir. Bu evlilik Hafize Kutluk'un ikinci evliliğidir. Kutluk, 1990'lı yıllardan beri İskender Evrenesoğlu'nun mürididir. Evrenesoğlu'nun yönlendirmesi ile kurulan MİHR Havacılık Kulübü Derneği'ne üyedir. Düzenli olarak bu grubun sohbet toplantılarına katılmaktadır. Ankara’da avukatlık yapmakta olan Günvar Çulhaoğlu, İskender Erol Evrenesoğlu’nun kurucusu olduğu MİHR vakfının kurucu üyesidir. Aynı zamanda İskender Evrenesoğlu’nun ve vakfın avukatıdır. Günvar Çulhaoğlu, halen ABD’de İskender Evrenesoğlu'nun hizmetini gören müritlerin buradaki avukatlık işlerini de takip etmektedir. Bununla beraber bu gruba ait MPL TV'de yayınlanan “Kuran'ın Nurundan” adlı programda müritlere bazı dini konuları sohbet tarzında anlatmaktadır. Hafize Zümrüt Çulhaoğlu'nun eşi ve kendisi dışında ilk eşinden olan oğlu Tarık Gürel de, Evrenesoğlu'nun yakın çevresindedir. ABD'nin Norfolk şehrinde yaşayan Gürel, buraya eğitime gelen Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu personeli, Evrenesoğlu ile tanıştırmıştır. Kendisi de pilot olan 1975 doğumlu Tarık Gürel, uzun yıllardır ABD'de yaşamaktadır. 11 Eylül 2001'de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'ne gerçekleştirilen terörist saldırıların ardından işten atılmıştır. Tarık Gürel, o tarihten itibaren İskender Evrenesoğlu’nun özel uçağının pilotluğunu yapmaktadır. Tarık Gürel hayatını Evrenesoğlu'nun ABD'li müritlerinden birisiyle birleştirmiş ve bu evlilikten geçtiğimiz yıl bir de çocuğu olmuştur. Mahmut Hakan adını alan bu çocuğu, zaman zaman İskender Evrenesoğlu, Tarık Gürel'in evine giderek sevmektedir. Tarık Gürel, ABD'den sık sık akrabalarına mailler atmaktadır. Bu maillerde bazen "Efendileri"nden gelen mesajlar, bazen de kendi yazdığı yazılar bulunmaktadır. Tarık Gürel, ABD'deki çevresine şehit torunu olduğunu, askerdeki lakabının "Adalet Çavuş", ABD'dekinin "Crazy Türk" olduğunu, eşinin anne ve babasının Ekvador'da Hıristiyan misyoner olarak görev yaptıklarını anlatmıştı. Bu yönleri ile öne çıkan ailenin en ilginç ferdi Tümamiral Ali Deniz Kutluk'tur. Kutluk, Hafize Zümrüt Çulhaoğlu'nun ağabeyi, Tarık Gürel'in ise dayısıdır. Deniz Kutluk Paşa'nın diğer yeğenleri Ahmet Fatih Kutluk ve Kemal Ufuk Kutluk da halaları Zümrüt Çulhaoğlu'nun çabalarıyla 2006 yılı içerisinde İskender Evrenesoğlu'na mürit olmuşlardı.”

Hüseyin KULAOĞLU-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.