Çirkin Komplo yargıya taşınıyor

Çirkin Komplo yargıya taşınıyor
Eylem planı için ilk suç duyurusunda bulunuldu

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder), Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eylem planında imzası bulunan Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek hakkında yapıldı.

Ankara Adliyesi çıkışında açıklamada bulunan Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı avukat Emrullah Beytar, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın açık bir darbe metni olduğunu vurguladı. İlker Başbuğ'un Genelkurmay'ın en üst ve sorumlu bürokratı olduğu ve diğer sanığın ise bizatihi eylem planını hazırladığından dolayı haklarında soruşturma açılmasının hukukun üstünlüğü ilkesinin zorunlu bir gereği olduğunu dile getirdi. Beytar, hukukun üstünlüğünün en temel özelliklerinden birinin ise sistemdeki her karanlık noktaya ulaşıp o noktayı aydınlatmak olduğunu söyledi. 

Şüpheliler hakkında 5237 sayılı yasanın 309. maddesinde tanımı yapılmış suçtan dolayı haklarında kamu davası açılmasını talep ettiklerini anlatan Beytar, eylem planının açıkça demokratik hukuk düzenine, parlamenter sisteme ve insan hak ve özgürlüklerine yönelik somut bir tehdit olduğunu ifade etti. 

AK Parti ve Fethullah Gülen cemaati olarak bilinen sivil yapılanmaya karşı aklı donduran eylem planı hazırlandığını söyleyen Beytar, ister gerçek ister uydurma olsun açık bir şekilde darbeyi doğuracak bir eylem planından bahsedildiğini kaydetti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.