Asker bunu hep yapıyor!

Asker bunu hep yapıyor!
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ETÖ) soruşturmasında kilit isimler olarak ön plana çıkan muvazzaf subayların Ergenekon soruşturması çerçevesinde olaylar sıcakken, “deliller karartılmadan” ifadelerinin alınmasının bugüne kadar hep önü

Murat ALAN'ın haberi...

Son olarak AK Parti’yi yıkmaya yönelik eylem planını hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek’in Ergenekon savcılarına ifade vermesinin engellenmesi ise gözleri geçmişteki örneklerine çevirdi.

FİRAR ETTİ, GENELKURMAY’A SIĞINDI, İSTANBUL’A GÖNDERİLDİ AMA SAVCI ÖZ’E TESLİM EDİLMEDİ
Ergenekon operasyonunun 10. dalgasının gerçekleştirildiği 7 Ocak 2009 tarihinde, Sapanca’daki evinde yapılan aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez’in aynı gün görev yaptığı birlikten firar ettiği belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığı, Yarbay Mustafa Dönmez’in 12 Ocak 2009 tarihinde saat 10.30’da Ankara Merkez Komutanlığı’na teslim olduğunu açıkladı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün acil koduyla ‘delillerin karartılabileceğini’ belirtmesine rağmen İstanbul Merkez Komutanlığı’ndan Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilen Yarbay Dönmez, tam 3 hafta burada tutulduktan sonra Zekeriya Öz tarafından sorgulanabildi. 

CEPHANELİK ÇIKMIŞTI
Yarbay Mustafa Dönmez'in, Sapanca'daki evine yapılan baskında, 22 el bombası, 1 adet makineli tüfek, 2 Kalaşnikof tüfek, 5 tabanca, 8 adet kalaşnikof şarjörü, 8 bin 300 tabanca mermisi çıkmıştı. Mustafa Dönmez’in evinde çıkan bilgi ve belgeler doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenikent'teki eski Zir Köyü yerleşim alanındaki bir evin bahçesinde yapılan arama çalışmalarında; 30 el bombası, 9 sis bombası, 10 aydınlatma fişeği ve 800'den fazla G-3 piyade tüfeği mermisi bulunmuştu.

‘GEMİDE’ DEDİLER, 3 GÜN SONRA DÖNÜVERDİ! 
Ergenekon soruşturması dâhilinde İstanbul Poyrazköy’de bulunan mühimmatla ilgili 23 Nisan tarihinde hakkında yakalama emri çıkartılan Deniz Yarbay Mustafa Türker Ecevit de askerin teslim etmemesi sebebiyle olay sıcakken sorgulanamamıştı. 

Yarbay Ecevit hakkında yakalama emri çıkartılmasından 30 gün sonra, 23 Mayıs tarihinde Genelkurmay “Bu yarbayımız, halen yurt dışında bir gemide görevli. Döndüğünde gerekli adli işlem yapılacak” şeklinde ilginç bir açıklama yapmış, açıklamadan 3 gün sonra gelen sert tepkiler üzerine bir anda Deniz Yarbay Mustafa Türker Ecevit’in yurda geldiği ve merkez komutanlığına götürüldüğü belirtilmişti. 
Hakkında yakalama emri çıkartılmasına rağmen 33 gün boyunca yargı önüne çıkartılamayan Deniz Yarbay Mustafa Türker Ecevit, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.