Parapsikoloji uzmanı Gürol Doğan ifade verdi

Parapsikoloji uzmanı Gürol Doğan ifade verdi
Kayseri'de 3 astsubayı hipnozla sorguladığı iddia edilen Emekli Yarbay Gürol Doğan, Balçova'da Salih İşgören Karakolu'nda ifade verdiği öğrenildi.

MUHAMMED FATİH ERDOĞAN'nın haberi...

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ile 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve nedeni henüz açıklanmayan bir sebeple geçtiğimiz şubat aynında gözaltına alınan Astsubay Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ı, hipnozla sorguladığı iddia edilen Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın, İzmir'in Balçova ilçesinde Salih İşgören polis karakolunda ifadesi alındığı öğrenildi.

ASTSUBAYLAR APAR TOPAR ANKARA GÖTÜRÜLMÜŞLERDİ
Kayseri'de "disiplin suçu nedeniyle 21 gün ceza aldıkları" belirtilen ama disiplin suçları kendilerine açıklanmayan astsubaylar apar topar Ankara'ya getirilerek Emekli Yarbay Gürol Doğan tarafından sorgulanmıştı. Ankara’ya getirilmesi "disiplin suçu" gerekçesiyle mümkün olmadığı kaydedilen astsubayların Ankara’ya sorgulanmak üzere getirildiği şok bilgisine ilk defa Vakit ulaşmıştı 

SORGUYA KATILAN SİVİL ŞAHIS PSİKOLOJİK SORGU UZMANI ÇIKMIŞTI
Vakit, geçtiğimiz Şubat ayında söz konusu Astsubayların Ankara'da sivil bir sorgu uzmanı olan Emekli Yarbay Gürol Doğan tarafından sorgulandıkları bilgisine ulaşmıştı.

Psikolojik sorgu, hipnoz ve parapsikoloji uzmanı Gürol Doğan’a konuyla ilgili sorular yöneltmiş, sorularımız karşısında panikleyen Doğan, astsubayların sorgu için Ankara’da tutulduğunu yalanlamazken, sorularımıza cevap vermekten kaçınması ise dikkat çekmişti. 

İLK SORGULAMA DEĞİL
Diğer taraftan psikolojik sorgu uzmanı Gürol Doğan ve Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Zeki Üçok’un Kayseri'de de bizzat astsubayları sorguladıkları, Astsubay Ali Balta’nın 6 gün sorgulandığı ve Balta’nın üzerinde özellikle durulduğu öğrenilmişti. Diğer taraftan Gürol Doğan ve Zeki Üçok’un, sorgu için gittikleri Kayseri'de 7-11 Mart tarihleri arasında “Kayseri Hilton Oteli”nde kaldıkları bilgisine de ulaşılmıştı.

KANUNLARA AYKIRI HAREKET EDİLMİŞTİ
Öte yandan sivil emekli bir yarbayın askeri personeli sorgulamasının kanunlara aykırı olduğu belirtilirken, astsubaylara bu yöntemlerin uygulanması birçok şüpheyi beraberinde getirmişti. Askeri bir suç işlediği iddia edilen astsubayların ifadelerine sivillerin katılması kanunlara göre aykırı bulunurken, söz konusu Astsubayların askeri savcı tarafından ifadelerinin alınması gerekirken, ayrıca sivil şahısların özel yöntemlerle sorgulamalara katılması ise dikkat çekici bulunmuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.