Peygamber Efendimize hakaret eden vekile bir tokat daha

Peygamber Efendimize hakaret eden vekile bir tokat daha
Avusturya'da Graz seçimleri öncesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e sözlü hakarette bulunan ve bundan dolayı Graz Eyalet Ceza Mahkemesince üç ay tecilli hapis ve 24 bin Euro para cezasına çarptırılan ırkçı Özgürlükçüler Partili (FPÖ) Susanne Winter'i

PEYGAMBER EFENDİMİZE HAKARET ETMİŞTİ

Daha önce Graz Eyalet Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı temyize götüren Winter, Yüksek Mahkeme'den de eli boş döndü. Yüksek Mahkeme, Winter'ın suçunu sabit bularak cezayı onayladı. Geçtiğimiz gün kararı onaylayan Yüksek Mahkeme'nin Başkanı Erwin Schwentner, Winter'in suçunun sabit görüldüğünü, o nedenle cezanın onandığını belirtti. Böylelikle Avusturya'daki tüm hukuki haklarını kullanmış bulunan Winter, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımaya hazırlanıyor. Graz Yüksek Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar, kesinlik niteliği taşıyor. Winter'in Avusturya içinde konuyu taşıyabileceği başka herhangi bir üst mahkeme bulunmuyor. 

Graz Belediye Meclis Üyesi iken Hz. Muhammed'e yönelik hakarette bulunan Susanne Winter, daha sonra partisinin Graz listesinde birinci sırada yer almış ve milletvekili olmaya hak kazanmıştı. Milletvekili olduktan sonra dokunmazlık zırhına bürünen Susanne Winter federal savcılığın suç duyurusu üzerine dokunulmazlığı kaldırılarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

Mahkeme hâkimi Christoph Lichtenberg, Susanne Winter'in açıklamalarıyla, belli bir dini aşağılamak ve halkı başka bir din ve onun kutsal değerlerine karşı kışkırtmak suçu işlediği belirterek, aşırı sağcı politikacıyı üç ay tecilli hapis ve 24 bin Euro para cezası verdi.

Susanne Winter, FPÖ'nün 2008 yeni yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmasında Hz. Muhammed'e sübyancı suçlamasında bulunurken İslam'da eşitlik için mücadele ettiğini ve çocuk ve kadın haklarını savunduğunu öne sürmüştü. Susanne Winter ayrıca İslam'ın Akdeniz'in öbür tarafına atılmasından söz etmişti. 

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.