Ergenekon firarileri dönmüyor

Ergenekon firarileri dönmüyor
Ergenekon’un bir terör örgütü olmadığını iddia eden çevrelerin, bu iddialarını boşa çıkartan firariler, hâlâ Türkiye’ye dönmek konusunda en küçük bir girişimde dahi bulunmazken, bu ülkelerde izlerini tamamen kaybettirmek için çeşit

İLGİNÇ TESADÜF
ABD’de Yahudi lobilerinin finanse ettiği Amerika-Japonya-Avrupa ortak düşünce kuruluşu “Trilateral”in yöneticileriyle eski milletvekili ve Ergenekon firarasi Turhan Çömez’in de yakın ilişkileri olduğu biliniyor. 2003 yılında Trilateral ile Yahudi kuruluşu JİNSA’nın (Yahudi Ulusal Güvenlik Enstitüsü) yetkilileri, Turhan Çömez’in davetlisi olarak Ankara’ya gelmişler ve Çömez ile birlikte bir Türk gecesine katılmışlardı. Ayrıca Çömez, o yıllarda Amerika’daki bağlantıları sayesinde adı geçen kuruluşlarla Ankara ve Washington arasında bir dizi karşılıklı toplantılar tertip etmişti. Merkezi ABD’de olan Trilateral’in Londra ve Tokyo’da da büroları bulunuyor.
ÇEV Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer, eski Milletvekili Turhan Çömez ve İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan’ın hâlâ Türkiye’ye dönmemesi dikkat çekiyor.

DALAN “HEMEN DÖNECEĞİM” DEMİŞTİ
İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nde odası aranan Bedrettin Dalan, bu aramalar yapılırken, ABD’den açıklama yapmış, hemen Türkiye’ye döneceğini söylemişti. Ocak ayı sonunda Türkiye’ye dönmeyi düşündüğünü; ancak soruşturmanın ortaya çıkması sebebiyle en kısa zamanda Türkiye’ye döneceğini belirten Dalan, “Polisler gelmiş, arama yapılıyor. Küçük oğlumu ve bir arkadaşımı gözaltına almışlar. Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Her şeyin gözünde bir şeyler oluyor Türkiye’de. İki yıldır hukuk adına birtakım yanlışlıklar oluyor” demişti.

YAŞER DE HEMEN DÖNÜYORDU
Ergenekon firarilerinden ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer de “hastalığı sebebiyle Türkiye’ye dönmediğini ve iyileşir iyileşmez bağımsız Türk yargısının önüne çıkacağını” söylemişti. Yaşer, ‘Ne zaman Türkiye’ye geleceksiniz?’ sorusunu ‘Doktorlar izin verdiği zaman’ diyerek cevaplandırmıştı.
 
ÇÖMEZ’DEN FİLM GİBİ KAÇIŞ
Eski Milletvekili Turhan Çömez’in yurtdışına çıkışı ise filmleri aratmayacak tarzda gerçekleşmişti. Çömez’in yurtdışına gittiğine dair herhangi bir belge olmadığı belirtilirken, Çömez’in bu durumda yurtdışına kaçak yollarla gitmiş olabileceği öne sürülmüştü. Çömez ise bu iddialardan bir gün sonra THY’nin TK 1981 sefer sayılı uçağıyla, A-1 koltuğunda yasal yollardan Londra’ya gittiğini açıklamıştı.

ALİ EYVAZ/VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.