MHP'de İslam'ı savunmak, İsrail dostuna kaldı

MHP'de İslam'ı savunmak, İsrail dostuna kaldı
Bir taraftan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener’in yanı başında beliren, diğer taraftan MHP’ye Genel Başkan Adayı olan Ahmet R. Yılmaz, İsrail ile olan çok sıkı ilişkisine rağmen, şimdi de MHP’nin İslam’ı ıskaladığını v

Türkiye’deki sağ partiler arasında kendisine bir yer bulmaya çalıştığı görülen işadamı Ahmet R. Yılmaz’ın çok ilginç atraksiyonlarına bir yenisi daha eklendi. 

Bir taraftan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener’in yanı başında beliren, diğer taraftan MHP’ye Genel Başkan Adayı olan Ahmet R. Yılmaz, İsrail ile olan çok sıkı ilişkisine rağmen, şimdi de MHP’nin İslam’ı ıskaladığını ve bu nedenle Doğu’dan oy alamadığını iddia etti. Yılmaz, Ak Parti’nin önünün kesilmesi için MHP’nin dini motifleri olabildiğince kullanması ve partiyi İslam çizgisine doğru çekmesi gerektiğini, kendisinin Genel Başkan olması halinde bu planı hayata geçireceği iddia etti.  

İSRAİL’DE EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR 

Türkiye Partisi’nin Bilkent’te düzenlediği ilk toplantısında Genel Başkan Abdüllatif Şener’in sağına oturan Ahmet R. Yılmaz’ın şirketinin en önemli faaliyet alanı İsrail. Genç yaşlarında gittiği İsrail’de politika ve iş dünyasından birçok kişiyle dostluklar kurduğu bilinen Yılmaz’ın şirketi, 15 yıldır İsrail’de hızla büyüyor ve Tel Aviv dahil İsrail kentlerinde kamu ve özel pek çok bina bu şirket tarafından yapılıyor. Bu binalar arasında İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Hava Kuvvetleri gibi askeri binalar da bulunuyor. Bu tür binaların, çok güvenilir kimselere yaptırıldığı ve binanın plan ve krokilerinin gizli tutulduğu biliniyor. Yılmaz’ın şirketinin İsrail’in en büyük 10 inşaat firması arasına da girdiğine dikkat çekilirken, İsrail’de faaliyet gösteren tek Türk inşaat şirketine sahip olan Yılmaz, 2005 yılında İsrail’de yılın işadamı seçilmişti. 

GENEL BAŞKAN OLDUĞUMDA İLK TOPLANTI DOĞU’DA OLACAK

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet R. Yılmaz, şu sıralar Türkiye’de sağ yelpazedeki siyasi partilerde sıkça görünmeye başlandı. En son MHP’de Genel Başkanlık yarışına giren Yılmaz, yaptığı son açıklamada, MHP için yeni rotalar çizilmesi gerektiğini savundu. Yılmaz, MHP’nin iki sağlam ayağı olarak tanımladığı milliyetçilik ve İslam ekseninden uzaklaştığını iddia ederek, “Özellikle İslam eksenindeki bu büyük sapma ne yazık ki, MHP’nin doğu illerimizde yok olmasının önünü açmış ve bu sayede oluşan boşluğun riyakâr bir yapı olan AKP tarafından doldurulmasına tarihi bir fırsat verilmiştir” dedi. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, MHP’nin Türkiye siyasetindeki kısır döngüyü kırmak için gençleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek mevcut yapının yetersiz olduğunu söyledi. MHP’nin ülke sınırları içinde bazı illerde olmadığı söyleminin gerçeği yansıtmadığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Kasım ayında tarafımızdan yenilenecek olan MHP’nin yeni yönetiminin, ilk MKYK toplantısını müstesna bir doğu ilimizde yaparak AKP’nin bu uyduruk iddiasını ortadan kaldıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.”  

BAHÇELİ’YE “ONURSAL BAŞKANLIK” VAADİ 

Büyük Kongrede Genel Başkan olması durumunda Parti yönetiminin üzerinde, içinde Devlet Bahçeli’nin bulunacağı 5 Parti büyüğünden oluşan ‘Akil İstişare Heyeti’ oluşturulacağını ve bu heyetin geçmiş deneyimlerini yeni nesillerle paylaşmasına imkan verileceğini belirten Yılmaz, bu istişare heyetini oluşturanların aynı zamanda onursal başkan da olacaklarını söyledi. 

MHP’yi yeniden milliyetçilik ve İslam eksenine oturtacaklarını vurgulayan Yılmaz, yüzde 40 civarı bir oyla iktidar olamadıkları takdirde başkanlığı bırakacağını da taahhüt ederken, Yılmaz’ın Genel Başkanlık yarışında en çok parayı harcayan aday olduğu belirtiliyor.

ALİ ŞİNASİ - ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.