CHP’li belediyenin lüks binasında mescit yok

CHP’li belediyenin lüks binasında mescit yok
İstanbul’un yeni kurulan ilçelerinden Ataşehir’in kendisine ait binası olmadığı için İçerenköy’de 80 bin TL’ye yeni bina kiraladı. Nişanlısını belediyede müdür yaparak gündeme gelen CHP’li Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İ

Yerel seçimler öncesinde başörtülü ve çarşaflı kadınlara parti rozeti takarak “açılım” yaptığını iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçimden sonra vatandaşların dini tercihlerini ve ibadet yapma özgürlüklerini görmezden geliyor. Sarıyer’de başörtülü personeli belediyeden kovan CHP, İstanbul’un yeni kurulan ilçelerinden Ataşehir’de ise yeni taşınacağı 7 katlı lüks binaya mescit açmadı.

Ataşehir Belediyesi İçerenköy’de 80 bin TL’ye yeni bina kiraladı. 7 katlı, ultra lüks ve modern bina kiralayan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, binada mescit için yer ayırmadı.

Çok sayıda odası bulunan yeni belediye binasına giden muhabirimiz, namaz kılmak için yer bulamaması üzerine, görevlilere nerede namaz kılacağını sordu. Fakat kendisine mescit gösterilemedi.

İLGEZDİ; NAMAZ KILMAK İÇİN CİVARDA CAMİ VAR

Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yeni belediye binasında mescit olmadığını doğruladı. İlgezdi, açılacak binada çalışanların ve vatandaşların namaz kılması için civardaki camilere gitmesini istedi. İlgezdi’nin yakında bir cami olduğunu söylemesi dikkat çekti.

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan görevliler ile belediyeye işi düşen ve saatlerce belediyede kalmak durumunda kalan vatandaşların vakit namazlarını nerede kılacakları bilinmiyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi göreve gelir gelmez nişanlısını belediyede müdür olarak atayarak gündeme gelmişti. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin nişanlısı Doktor Gamze Akkuş, belediyede ”Sağlık Müdürü” olarak görevlendirilmişti. Dr. Akkuş gelen tepkiler üzerine belediyedeki müdürlük görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

HÜSEYİN KULAOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.