Cindoruk’tan Ergenekoncu ağzı

Cindoruk’tan Ergenekoncu ağzı
Yazarları ve yöneticileri arasında Ergenekon sanıklarının bulunduğu Cumhuriyet gazetesine konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen “İrticayla Mücadele Eylem Pl

Hasan TOSUN'un haberi...

“PLAN TAMAMEN UYDURMA, O BELGE SAHTE ÇIKACAK”
Planın Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanmadığından emin olan Cindoruk, “Bir kere metne baktığımız zaman bunun Genelkurmay’ın üslubu olmadığını görüyorsunuz. İkincisi daha önce ordunun andıçlarında yer alan bir değerlendirme değil. ‘Bitirme’ tabiri çok amiyane bir tabir. Siyasi açıdan baktığımız zaman da hareketlerin bitirilmesi kolay işler değildir. Bence o metin tamamen uydurma, rasyonel olmayan amatörce bir çalışmanın eseri gibi. Sanıyorum o belge sahte çıkacaktır. Sahte çıktığı zaman da o mücadeleler, tartışmalar, zamanımızı çalmalar bitecektir” dedi. Birçok belgenin hazırlanmasına rağmen darbelerin bir türlü yapılmadığından yakınan Cindoruk, sözlerini, “Bu söz konusu belgeyle ilgili tartışmaların muhalefet ve iktidar tarafından abartıldığını düşünüyorum. Türkiye’nin demokratik hayatında çok küçük bir hadisedir. Biz ne andıçlar, ne geceyarısı bilgisayarlara düşen belgeler gördük” diye sürdürüyor.

“ŞİKAYET EDİLEN, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’DIR”
Türkiye’de darbe tehlikesinin olmadığını ve hükümete saldırılar karşısında sessiz kalma öğüdü veren Cindoruk, “Bir siyasi hareket, suikast, darbe, karşı hareketler, sokağa inen toplumsal aykırılıklar, karşı düşüncelerden korkmamalıdır. Aksine uzlaşmalı ve onlarla birlikte yaşamaya alışmalıdır” diyor. Hükümetin planla ilgili yargıya başvurmasına karşı çıkan Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sanığı olmayan bir iddia ortaya attılar. Sanık o albaysa o kadar çok AKP’linin toplu halde adliyeye gitmesine gerek yoktu. Avukatları gider bunu yapardı. Bu bence bir albayı hedef almıyor. Bir kalkışmayı varsayarak, bunun bir toplumsal hareket olduğu düşüncesiyle bunu yaptılar. Muhatabı ve şikâyet edilen belli değil. Bence orada şikâyet edilen Genelkurmay Başkanlığı’dır. İsteselerdi sanık olarak bu albayı gösterebilirlerdi. Ucunu açık bıraktılar. Muhatap Genelkurmay Başkanlığı’dır.”

“DARBE GENELKURMAY’IN TEKELİNDEDİR”
Ergenekon soruşturmasında darbeci olarak yargılanan sanıkları “kabiliyetsiz” olarak nitelendiren Cindoruk, darbe entrikalarının telefonda konuşulmasına da kızıyor. Cindoruk, “Telefonla konuşuyorlar. Darbeci darbeyi telefonda anlatıyor. Böyle darbeci mi olur? Bunun kriptosu, şifreli telefonu yok mu?” diyor. Geçmişteki darbecilerin de toplanıp planlar yaptıklarını, ancak onların deşifre olmadıklarını kaydeden Cindoruk, şunları söylüyor: “Ama bizim darbeciler onlar gibi de tedbirli değil. Bunlar bir yerde toplanıp konuşmuyorlar da. Sadece telefonda konuşuyorlar. Hep söylerim, darbe Türkiye’de Genelkurmay’ın tekelindedir. Hiyerarşik düzen içinde yapılır. Ondan da kimsenin haberi olmaz. Darbeyi TSK hiyerarşik düzen içinde yapar. Başka türlü darbe yapılmaz. Buna izin vermezler. Seçmen bu hükümete, hükümeti idare etme hakkı verdi, devleti değiştirme hakkını değil. Her seçim bir ihtilal gibi algılanamaz. Bunun arkasında bir nöbet değişikliği var. Seçimin anlamını iyi değerlendirmek gerekiyor.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.