Diyanet, küstah kitabın peşinde

Diyanet, küstah kitabın peşinde
Aydın Doğan’a ait Doğan Kitap’tan çıkan “Allah’ın Kızları” isimli kitap hakkında, İslam dininin kutsal değerlerine saldırılar içerdiği yönünde rapor düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, kitap hakkındaki görüşü sebebiyle kuru

Hakan GÜNDÜZ'ün haberi...

Yazar Nedim Gürsel’in Doğan Kitap’tan basılan kutsal değerlere hakaret dolu “Allah’ın Kızları” isimli kitabı hakkında rapor hazırlayarak sakıncalı olduğunu bildiren Diyanet İşleri Başkanlığı, kitap ile ilgili raporlarına yönelik saldırıları yakından takip ettiğini bildirdi.

Diyanet bu kararı, yazar Nedim Gürsel hakkında sözkonusu kitap ile ilgili Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nca iki ayrı dava açılmasını sağlayan Emre Bukağılı isimli vatandaşın kuruma gönderdiği mektup üzerine aldı. 
Bukağılı mektubunda, Nedim Gürsel isimli yazarın “Allah’ın Kızları” isimli kitapta Peygamberimiz’e, Peygamberimiz’in hanımlarına, diğer peygamberlere, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik (haşa) hakaretamiz sözlerde bulunduğu ve alaycı bir üslup kullandığına dikkat çekerek, kitabın yazarının, kitapta yazılanların sahih İslami kaynaklardan alındığını beyan ederek bu çirkinliği savunmaya kalktığına işaret etti.

DİYANET’E SALDIRILIYOR
Kitap ile ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hamza Aktan tarafından hazırlanan raporda, kitapta dini değerler hakkında hakaretamiz ifadelerin alaycı bir üslupla kullanıldığı, kitaptan sayfa numaralarına kadar örnekler de verilerek belirtildiği anlatılan mektupta, yazar Nedim Gürsel’in televizyon programlarına davet edildiği, bu programlarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hamza Aktan’ın karalanarak Diyanet raporunun mahkeme nezdinde geçersiz kılınmak istendiği belirtildi.

Mektupta, Diyanet’in bu saldırılara bir cevap yahut hukuki girişimde bulunduğuna dair bir bilgiye rastlamadığını belirten Bukağılı, dıştan bakıldığında konuya sessiz kalınmasının, karşı tarafın haklı olduğu izlenimini doğurduğunu, bundan bir Müslüman olarak rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Bukağılı mektubu, “Din işlerimize bakan Kurumumuz ve Sayın Başkanı yıpratılmaya çalışılıyor” şeklinde noktaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Bukağılı’nın mektubuna verilen cevapta, “Sözkonusu yazar ve eseri hakkında yazılı ve görsel basında yayınlanan haber ve görüşler yakinen takip edilmekte ve bütün yönleri ile değerlendirilmektedir” denildi.

İŞTE O HAKARETLER
Nedim Gürsel çeşitli televizyonlarda yaptığı açıklamalarda Diyanet’i sözkonusu kitaba tavır aldığı için ağır dille eleştirdi. İşte o eleştirilerden bazıları:

25 MAYIS 2009 (NTV): “Ben bu romanı (Allah’ın Kızları), ilahiyatçıların elinde kepaze olsun diye yazmadım. Diyanet’in raporunda benim ceza almamı isteyen bir yön var.”

28 MAYIS 2009 (HABERTÜRK): “Hiçbiri uydurma değil, hepsini Kur’an’dan aldım. Cahiliye dönemini ve İslamiyetin doğuşunu anlattım. Ben bu kitabı ilahiyatçıların elinde kepaze olsun diye yazmadım. Yobazların elinde kepaze olsun diye yazmadım. Diyanet İşleri’nin okumadan bu raporu imzaladığı anlaşılıyor. İlle mahkum edilmem için bu yazılmış. Kitap okunmadan yazılmış rapor belli. Hamza Aktan’ın imzası var. Diyanet İşleri’ni ve Hamza Aktan’ı yargıca şikâyet ettim.”

4 HAZİRAN 2009 (CNN TÜRK): “Diyanet’in raporu, bir yazarı sadece bir roman yazdığı için mahkum etmenin KILIFINI HAZIRLAMAKTIR.”
“ ‘Kahpe felek’ lafının Müslümanlığa hakaret olduğunu öne süren birisini bence bir tıp muayenesinden geçirmek gerekir.” 
“Ben bu romanı yobazların elinde kepaze olsun diye yazmadım.”

DAVA BUGÜN DEVAM EDİYOR
Bu arada sözkonusu rezil kitapla ilgili yargılamaya bugün devam edilecek. Dava, Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Tarafların katılımının beklendiği duruşma saat 10.00’da başlayacak.
Öte yandan Emre Bukağılı, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na Nedim Gürsel hakkında suç duyurusunda bulundu. Gürsel’in televizyon kanallarında kendisine yönelik hakaretlerden örnekler verdiği bir dilekçe hazırlayan Bukağılı, hakaretlerle ilgili işlem yapılmasını istedi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Nedim Gürsel hakkında soruşturma başlattı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.