Akaydın'ın son marifeti

Akaydın'ın son marifeti
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolaşmaya gittiğini Vakit’e itiraf eden Mustafa Akaydın’ın, şimdi de Menderes Türel döneminde kayıp bilgisayar olayına adı karıştığı için istifa etmek zorunda kaldığı öğrenilen Antalya Büyükşehir Bele

Yener DÖNMEZ'in haberi...

İLGİLİ HABER: ARKA BAHÇEYİ NE YAPTI

KAYIP LAPTOPLA GÜNDEME GELEN BATMAZ’I DAİRE BAŞKANI YAPMIŞ

Yaptığı kadrolaşma ile dikkatleri üzerine çeken Akaydın’ın göreve getirdiği isimler üzerinde tartışmalar devam ederken şimdi de Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevine getirilen H. Duygu Batmaz ismi kamuoyunda tartışılmaya başlandı. AK Parti’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü’nde sözleşmeli işçi olan H.Duygu Batmaz’ın “Escort” marka kayıp bir laptop bilgisayardan sorumlu tutulduğu ve bu yüzden görevinden ayrılmak zorunda kaldığı belirlendi. 

BELEDİYENİN BİLGİSAYARINI BİR GÜNLÜĞÜNE GÖTÜRMÜŞ, BİR AY GETİRMEMİŞ
Menderes Türel döneminde, H. Duygu Batmaz’ın belediyeye ait olan bilgisayarı bir günlüğüne evine götürdüğü ve bir ay boyunca bilgisayarı getirmediği tespit edildi. Aradan geçen bir aydan sonra H. Duygu Batmaz’ın, evine hırsız girdiğini belirterek bilgisayarın çalındığını iddia edip görevinden ayrıldığı öğrenildi.

DUYGU BATMAZ’DAN 530 TL HASAR VE ZARAR TAZMİN EDİLMİŞ
O dönemde Batmaz ile ilgili soruşturma başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi Disiplin Kurulu, oy birliği ile Batmaz’ın çalındığını söylediği bilgisayarı tazmin etmesini karara bağlıyor. Kararda “Toplu İş Sözleşmesi’nin “Hasar ve Zararların Tazmini” bölümünün 66. maddesi gereği bilgisayarın rayiç bedeli olan 530 YTL’nin H. Duygu Batmaz tarafından ödenmesine, ödeme yapıldıktan sonra dizüstü bilgisayarın demirbaştan usulüne uygun şekilde düşülmesine...” deniliyor. Söz konusu disiplin kararından sonra Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Dairesi’ne sözleşmeli işçi olarak başlayan Batmaz’ın, bu görevinden bir hafta sonra istifa ettiği belirlendi.

“BENİ O GÖREVE GETİRENE SORUN”
Konuyla ilgili Vakit’e açıklama yapan Duygu Batmaz, disiplin kararından sonra bir görev değişikliği olduğunu, bu yüzden belediyeden kendi kararıyla ayrıldığını belirterek; “O zaman ben kendi kararımla ayrıldım. Çok karışık şeyler olmuştu. Şimdi onların hepsini anlatamam” diye konuştu. Batmaz, “Belediyede bir dönem önce sözleşmeli işçi olarak görev yapan ve kayıp laptop olayına adı karışan birisinin daire başkanı olarak görevlendirilmesi sizce etik mi?” şeklindeki sorumuza ise “Onu ben bilemem beni o göreve getirene sorun” dedi.

CHP’Lİ KADROLAŞMAYA TEPKİ
Belediyelerin kadrolaşma değil, hizmet yeri olduğunu belirten sendika başkanları, CHP'lilerin bu çağdışı belediyecilik anlayışından bir an önce kurtulması gerektiğini söylediler. Vakit'e konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bizim seçimlerin hemen ardından CHP'li belediyelerin kadrolaşma yapacağı konusunda dile getirdiğimiz endişeler, Sayın Akaydın'ın itirafıyla doğrulanmış oldu” dedi. Belediyelerin kadrolaşma değil, millete hizmet etme yeri olduğunu vurgulayan Arslan, “Bilimadamlığı da yapmış bir insan olarak Sayın Akaydın'ın ilk işi kadrolaşmak olmamalıydı. Bu yaklaşımı normal karşılamak mümkün değil” diye konuştu. Yaşanan kadrolaşma ve sendika değiştirmeleri için işçilere baskı yapılmasının sadece CHP'li Antalya Belediyesi’nde değil, diğer CHP'li belediyelerde de yaşandığını dile getiren Arslan, bu konudaki endişe ve sorunlarının çözümü için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan görüşmek için randevu istediklerini söyledi. 

AKAYDIN KADROLAŞMAYI İTİRAF ETMİŞTİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolaşmayla ilgili Vakit'in sorularını cevaplayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Akaydın, kadrolaştığına ait iddiaları doğrulamıştı. Arkadaşımızın, “Üniversiteden 29 arkadaşınızı, CHP il başkanının kızını ve SHP eski il başkanını Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlattığınız iddia ediliyor. Doğru mu?” şeklindeki sorusuna Akaydın, “Tek kelimeyle cevap vereceğim. Evet doğru” karşılığını vermişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.