Cevap ver Paşa!

Cevap ver Paşa!
Genelkurmay Askeri Savcılığı “Millete Komplo” belgesinin fotokopi olduğu gerekçesi ile ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararı verirken, Genelkurmay emri ile hareket eden Askeri savcılığın yaptığı kafaları daha da karıştıran açıklaması, geri

Murat ALAN-Hasan TOSUN'un haberi...

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR-TIKLAYIN

Her fırsatta TSK’nın belli kesimlerce yıpratıldığı iddiasını ortaya atan Genelkurmay’ın acilen kafalardaki soru işaretlerini gidermesi gerektiği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un bugün saat 11.00’de yapacağı basın toplantısında bu sorulara cevap verip vermeyeceği merak ediliyor.

FOTOKOPİ OLDUĞU İÇİN YOK SAYILDI
Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatının bürosunda bulunan, millete ve hükümete komplo planlarının yer aldığı belgeyle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan soruşturma önceki gün tamamlandı.
Jandarma, Emniyet ve Adlî Tıp'ın raporlarındaki tespitleri dikkate almayan savcılık, imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olup olmadığına dair herhangi bir delil bulamadığını kaydetti. Kirli planı içeren belgeyi ise, 'fotokopi' gerekçesiyle yok saydı.

Savcılık, başta, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Dairesi’nin ‘İmza Albay Çiçek’in el mahsulü’ yönündeki görüşü ve TUBİTAK raporu olmak üzere, Albay Çiçek aleyhine hiçbir delili önemsemedi. Açıklamada, 'belgenin Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlanmadığı, gerek elektronik ortamda, gerekse yazılı kayıtlarda böyle bir belgeye rastlanılmadığı' belirtildi. Açıklamanın sonunda, "Belgenin hazırlanması ve herhangi bir kişiye verildiğine ilişkin şüpheli (Albay Çiçek) hakkında delil bulunmadığından, soruşturma konusu olay ve Çiçek ile ilgili itiraz yolu açık olmak üzere kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" denildi. Askeri savcılığın özetlenen açıklaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu...

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.