Kartelin "Türban cinayeti" yalanı

Kartelin "Türban cinayeti" yalanı
Almanya’da bir babanın kızını öldürmesini “Türban cinayeti” diye veren kartelin haberleri yine yalan çıktı

Almanya’da dönerci babanın 15 yaşındaki kızı Büşra’yı başörtüsü takmadığı için öldürdüğü haberleri gerçekdışı çıktı. Arkadaşlık sitelerine üye olduğu ve erkeklerle ilişkileri sebebiyle tartıştığı kızını uyurken defalarca bıçaklayan baba Mehmet Özkan’ın psikolojik tedavi gördüğü ve bu tedavi kapsamında kullandığı hap sebebiyle dengesiz tavırlar sergilediği belirlendi.

DOĞAN GRUBU OLAYI ANINDA ÇARPITTI

Almanya’da Bavyera eyaletinin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schweinfurt kentinde geçtiğimiz Salı günü meydana gelen olayda, dönercilik yapan 45 yaşındaki Mehmet Özkan’ın, kızı Büşra’yı (15) gece uykusunda bıçaklayarak öldürmüştü. Bu olay Kartel’e “Türban cinayeti” olarak yansıdı. Olayı soruşturan savcılığın konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmamasına rağmen Türk yayın organları cinayetin sebebini buldu. Vatan ve Habertürk gazeteleri cinayetin Büşra’nın başörtüsü takmak istememesinden kaynaklandığı şeklinde verdi. Doğan Grubu’nun Milliyet gazetesi de haberi internet sitesinden türbana bağlayarak duyurdu.

Fakat olayın detayı araştırıldığında olayı soruşturan savcılığın bu yönde bir bulgusunun olmadığı belirlendi. Yakalanan baba Mehmet Özkan’ın ne yönde ifade verdiği henüz belli değilken, söz konusu gazetelerin olayı türbana bağlaması Almanya’da bile şaşkınlıkta karşılandı. İslâm Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Hura Bölge Başkanı Özcan Kuri olayın yaşandığı Schweinfurt bölgesinin kendilerine yakın olduğunu ve detaylı bilgiye sahip olduklarını belirtti.

Cinayetin türban takıp takmamakla ilgisi olmadığını, henüz ne polisten ne de savcılıktan böyle bir bilgi açıklanmadığını kaydeden Özcan Kuri, “Alman gazeteleri bile böyle haberler yayınlamazken, Türk gazetelerinin cinayeti hemen türbana bağlamaları gerçekten şaşırtıcı” dedi. Kuri, “Büşra’nın çeşitli arkadaşlık sitelerine üye olduğu ve bir erkek arkadaşı bulunduğu gerekçesiyle babası ile tartıştığını duyduk. Ama bu bile kesin bir bilgi değil” şeklinde konuştu. Alman basınına yansıyan bilgilerin Büşra’nın okuldan arkadaşının anlattıkları olduğunu ifade eden Özcan Kuri, “Sağlıklı ve resmi bir bilgi ortada yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.