84 yaşındaki ikizler aynı gün öldü

84 yaşındaki ikizler aynı gün öldü
84 yaşındaki ikizler aynı gün aynı hastalıktan öldü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 84 yıl önce doğan ikiz kardeşler, 84 yıl sonra aynı gün vefat etti. Son nefeslerinde birbirlerinin adını sayıklayarak hayata veda eden ikizlerin 17 yıl önce de aynı gün apandisit ameliyatı olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Kumarlı köyünde aynı gün doğan Musa ve Hürü kardeşler, 17 yıl önce apandisit ameliyatı oldu, 84 yaşında da böbrek ve kalp yetmezliği sonucu aynı gün öldü.

Musa Genç, Kadirli'ye bağlı Kesim köyünde kendi evinde, birkaç saat sonra ise kardeşi Hürü Uyduran Kumarlı köyünde oğlu Veli Uyduran'ın evinde vefat etti.

Musa Genç'in oğlu Mehmet Uyduran, "Babam vefat ettiği gün içinde, halam Hürü Uyduran da vefat etti. Yine bundan 17 yıl önce babam Kadirli Devlet Hastanesi'nde apandisit ameliyatı oldu, aynı gün halam Hürü Uyduran da rahatsızlaşarak hastaneye geldi. Doktorlar hemen ikisini de apandisit ameliyatı yaptı." diye konuştu.

Mehmet Uyduran, "Birbirlerini çok severlerdi. Ölümleri de yine aynı gün oldu. Önce babam öldü, arkasından halam öldü. Dünyaya beraber gelip, Dünyadan beraber ayrıldılar. Babamı Kadirli'deki Asri mezarlığa, halamı ise Kumarlı köyündeki köy mezarlığına defnettik." dedi.

Anneleri Hürü Uyduran'ın Kumarlı'daki evinde toplanan çocukları Fatma Geyik (52), Elife Uyduran (60) ve Veli Uyduran (67) anneleri ile dayılarının ölümüne çok üzüldüklerini söyleyerek "Annem ve dayım aynı gün doğup, aynı gün öldü. Bundan 84 yıl önce dayım dünyaya gelmiş, bir kaç saat sonrada annem. Annem son nefeslerinde dayımın adını sayıkladı, görmek istediğini söyledi. Fakat onun da hasta olduğunu söyleyemedik. Birbirlerini göremeden aynı gün vefat ettiler." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.