Kadrolaşırken Balbay'a sormuşlar

Kadrolaşırken Balbay'a sormuşlar
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in, Sezer’in Cumhurbaşkanı olmasının ardından Çankaya Köşkü’nde kadro kurmak için çalışmalar yaptığı ve Mustafa Balbay’a, basın müşavirliği teklif ettiği ö

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ı, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’ne düşündüğü ortaya çıktı. Sezer’in danışmanları, Cumhurbaşkanlığı kadrosuna kimin getirilmesi için de Mustafa Balbay’a danışmışlar!

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in, Sezer’in Cumhurbaşkanı olmasının ardından Çankaya Köşkü’nde kadro kurmak için çalışmalar yaptığı ve Mustafa Balbay’a, basın müşavirliği teklif ettiği öğrenildi. Güneş, Mustafa Balbay’a, “İyi bir basın müşaviri de gerekir. Doğrusunu istersen benim aklımdan sen geçiyorsun, ne dersin?” demiş. Mustafa Balbay da, söz konusu teklifi kabul etmemiş.

MUSTAFA BALBAY İTİRAF ETTİ!
Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay, Silivri’de kaldığı cezaevinde hazırladığı yazıda, Cumhurbaşkanı Sezer ile ilişkisini Cumhuriyet gazetesinde şöyle açıkladı: “Sezer’in Köşk’te kadro kurmasına yardımcı olan başlıca kişi, hukuk fakültesinden okul arkadaşı Hasan Fehmi Güneş oldu.
Güneş, 2000 yazında bir öğle vakti Cumhuriyet’in Ankara Bürosu’na geldi. Çay içimi sohbet ettik. Kemal Nehrozoğlu’nun genel sekreterlik için en uygun isim olduğunu söyledikten sonra arkasını şöyle getirdi:
-İyi bir basın müşaviri de gerekir. Doğrusunu istersen benim aklımdan sen geçiyorsun, ne dersin?
Hemen teşekkür ettim, ekledim:
“Benim gazetecilik dışında başka düşüncem yok. Demirel ekibi çekilebilir ama, sanırım Metin Yalman devlet memuriyetine devam etmek isteyeceklerdir. Bence o Sezer’le de görevini gayet iyi yürütür…”
Yalman, görevini başarıyla yürüttü.
Sezer, Köşk’te, başta Devlet Denetleme Kurulu olmak üzere dar ama iyi bir ekip kurdu.”

SEZER’İ RANDEVUSUZ ZİYARET ETMİŞ
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan 2. iddianamede; örgütün yönetici kadrosundaki İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay'ın sık sık Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i hem de randevusuz ziyaret ederek mevcut gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini aldıklarının görüldüğü bilgisine yer veriliyor.

BALBAY, SEZER’LE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ ERGENEKON SANIKLARINA AKTARMIŞ!
Gazetemiz, Mustafa Balbay’ın, Çankaya Köşkü'nde, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptıkları özel görüşmeleri Ergenekon sanıklarına aktardığını itiraf ettiğini ortaya çıkarmıştı.
Mustafa Balbay, Ahmet Necdet Sezer ile Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde görüştüğünü ve söz konusu görüşmeleri Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e aktardığını söylemiş. Balbay, “Ahmet Necdet Sezer ile görüşmelerimdeki izlenimleri Levent Ersöz'e aktarmış olabilirim” demiş.
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede Mustafa Balbay'ın söz konusu itirafları yer alıyor.
İddianamenin 846. sayfasında; “Mustafa Balbay, 23.12.2003 tarihinde Levent Ersöz ve Hasan Atilla Uğur ile Jandarma Genel Komutanlığı karargahında yaptığı ve gizli kamerayla çekimi yapılan görüşme sorulduğunda; burada başkan olarak konuşanın dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Dairesi Başkanı Levent Ersöz olduğunu, bahsettiği gibi Cumhuriyet Çalışma Grubu isimli bir oluşum hakkında bilgisinin olmadığını, kendisi hakkında gıyabında bu tür bir düşünce geliştirmiş iseler kendisini bağlamadığını, zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Cumhuriyet gazetesine özel ilgi gösterdiğinin herkesçe bilindiğini, gazetenin genel yayın çizgisini beğendiğini, bu nedenle kendisiyle sık görüşen az sayıdaki gazetecilerden birisi olduğunu, kendisi de görüşmelerindeki izlenimlerini buradaki gibi bir sohbette Levent Ersöz'e aktarmış olabileceğini ifade etmiştir” deniliyor.

SEZER’İN EMEKLİLİĞİNİN ARDINDAN DANIŞMANI GİBİ ÇALIŞMIŞ
10. Cumhurbaşkanı Sezer'in, emekli olduktan sonra da Mustafa Balbay ile irtibatının olduğu belgelendi. Sezer, 24 Haziran 2008 tarihinde, Mustafa Balbay'ı aradığı ve Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasına yönelik sözlerinin Milliyet gazetesinde yanlış çıktığını söylemiş ve sözlerinin düzeltmesi için Fikret Bila'yı aramasını istediği iddianamede yer alıyor.

KENAN KIRAN /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.